Orkestreeritud rünnak leidis aset hommikupoolikul Põhja-Prantsusmaal Eure piirkonnas Incarville’is asuvas teemaksupunktis. Tulistamisrünnaku tagajärjel sai surma kaks vangivalvurit ja kolm raskesti vigastada. Kahe vigastatud politseiniku seisund on kriitiline, teatas justiitsminister Éric Dupond-Moretti, vahendab Reuters.

Vang ja ründajad põgenesid sündmuskohalt, teatas politsei. Siseminister Gérald Darmanin ütles, et alustati ulatuslikku inimjahti.

„Nende kurjategijate leidmiseks kasutatakse kõiki vahendeid. Minu juhiste järgi mobiliseeriti mitusada politseinikku ja sandarmi,“ kirjutas ta sotsiaalmeediaplatvormil X.

Sotsiaalmeedias levinud piltidelt oli näha kahte tulirelva kandnud mustas maskis meest, kes viibisid leekides oleva maasturi läheduses. Näis, et maastur rammiti vanglakaubiku ette.

Rünnak leidis aset keset uimastitega seotud vägivalla kasvu kogu Euroopas. Prantsusmaa jõuguvägivalla keskmes on olnud Marseille linn.

Kohaliku meedia teatel on põgenenud vang 30-aastane narkootikumide diiler Mohamed Amra. Prantsuse politseiallika sõnul kahtlustatakse teda mõrva tellimises Marseille’s ja tal on sidemed linna jõuguga.