Esmaspäeval astus New Yorgi kohtu ette USA presidendikandidaat Donald Trumpi vastase kriminaalprotsessi võtmetunnistaja, ekspresidendi endine advokaat ja usaldusisik Michael Cohen, kelle kinnitusel käskis Trump tal isiklikult kuritegusid sooritada.Eelmisel nädalal oli protsessi kajastuse keskmes eelkõige pornonäitleja Stormy Daniels, kes andis tunnistusi väidetavalt 2006. aastal toimunud põgusa seksuaalsuhte kohta enda ja Trumpi vahel. Nüüd on fookuses Cohen, kes on ise 2016. aasta kampaania ajal sooritatud kuritegude eest karistuse ära kandnud ning annab nüüd meeleldi tunnistusi kunagise leivaisa kohta, kes teda neid sooritama õhutas.

Cohen mõisteti 2018. aastal vangi Kongressile valetamise ja kampaaniareeglite rikkumise eest, mille eest pidi ta veetma üle 13 kuu vanglas ning poolteist aastat koduarestis. Rikkumised ja valetamine puudutas Stormy Danielsile 2016. aastal makstud vaikimisraha, mida nimetati aruandluses Cohenile makstud töötasuks.

Nüüd rääkis ta kohtule, et Danielsile mõeldud 130 000 dollari suuruse vaikimisraha käskis välja maksta Trump isiklikult.