Venemaa uurimiskomitee ametlik esindaja Svetlana Petrenko teatas, et Kuznetsovi kahtlustatakse eriti suure altkäemaksu saamises ja kohus otsustas ta vahi alla jätta, vahendab Interfax.

Juurdluse andmetel sai Kuznetsov aastatel 2021-2023, olles Vene Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi 8. valitsuse ülem, altkäemaksi kommertsstruktuuridelt teatud tegevuse eest nende kasuks.

„Läbiotsimiste käigus leiti kahtlusaluse tegelikes ja registreeritud elukohtades ja konfiskeeriti rahalisi vahendeid rublades ja välisvaluutas enam kui 100 miljoni rubla (miljoni euro – toim) väärtuses, kuldmünte, kollektsioneeritavaid kelli ja luksusesemeid,“ teatas Petrenko.

Venemaa kriminaalkoodeksi paragrahv 290, mille alusel Kuznetsovi kahtlustatakse, näeb ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kuznetsov on kaitseministeeriumi kaadrite peavalitsuse ülem alates 2023. aasta maist. Enne seda, alates 2010. aasta maist oli ta Venemaa relvajõudude 8. valitsuse ülem. See valitsus tegeleb kaitseministeeriumis riigisaladuse kaitsega.

55-aastane Kuznetsov on pärit Mordvast Ruzajevka linnast. Ta on lõpetanud 1990. aastal armeekindral S. M. Štemenko nimelise Krasnodari kõrgema sõjakooli, 1998. aastal Peeter Suure nimelise strateegiliste raketivägede sõjaväeakadeemia ning 2005. aastal Vene Föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi sõjaväeakadeemia. Kuznetsovi on autasustatud ordenite ja medalitega.

Jaga
Kommentaarid