Kahe partei hinnangul ei ole Riisalo suutnud toime tulla majanduslanguse pidurdamisega. Ühtlasi väidab duo, et Riisalo otsused on seotud Eesti 200 sponsoritega nagu Bolt.

„Eesti on olnud kolmandat aastat majanduslanguses ning kukkumine on olnud Euroopa Liidu sügavaim. Eesti eksport langes möödunud aastal viiendiku võrra, see tendents ei ole veel peatunud. Käesoleval aastal on Eesti ainus Balti riik, kus majandus ei kasva, kuid kasvavad hinnad. Minister on koostanud presentatsiooni Eesti majanduskasvu plaanide kohta, kuid ei ole astunud ühtegi sammu, mis selle majanduskasvu plaani toetaks,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Anastassia Kovalenko-Kõlvart.

„Ettevõtjate tegutsemine oma huvide kaitsel on igati normaalne osa igapäevasest majandustegevusest demokraatlikus riigis, kuid selline tegevus peab toimuma avatult. Otsuste tegemise läbipaistmatus ning nende otsuste seos Eesti 200 sponsoritega nagu Bolt heidavad negatiivset varju kogu valdkonna juhtimise aususele.“

EKRE esimehe Martin Helme sõnul kavandab valitsus sadade miljonite ulatuses kärpeid ning samal ajal ka uusi makse, kuid nende tegevusel puudub mõjude analüüs. „Riigi majanduspoliitika, mille eest vastutab minister Tiit Riisalo, ei põhine majandusteaduslikul lähenemisel, selle asemel toimub vaid poliitiline reageerimine üksikutele olukordadele,“ nentis Martin Helme. „Hinnatõusu, majanduslanguse, ettevõtete sulgemise ning koondamiste perioodil on minister teatanud töötutoetuste kaotamisest. Nii ohustatakse kümnete tuhandete inimeste toimetulekut, vähendatakse nende võimalusi leida uus töö ning viiakse nad vaesusriski.“

Martin Helme tõi välja, et minister Riisalo haldusalas on veel arvukalt probleeme: tema ametiajal on toimunud tõsised andmelekked geenitestidega tegelevast ettevõttest Asper Biogene ja apteegiketist Apotheka jne.