Igal juhul tasub kõigil puhkust planeerides ja puhates arvestada sellega, et tänavune suvi tuleb teisiti kui paljud eelnevad. Võimalik, et nii sündmusterohket suve pole uute ja vanade Delfi digitellijate silmapiiril varem olnudki. Rahuldatud saavad kõik, kel huvi maailmas toimuva vastu ja kes tahavad saada vastuseid küsimustele: kes, miks, kuidas, kellega, kaua? Sõltumata teemast, sündmusest ja asukohast.

Jälgi neid sündmusi Delfist!

  • 18.05 Otseülekanne võitlussarjast The League

  • 19.05-31.05 Otseülekanne Eesti korvpalli meistrivõistluste medalimängudest

  • 27.05 Otseülekanne Ukraina investeerimiskonverentsilt

  • 2.06 Euroopa Parlamendi valimisdebatt

  • 7.06-12.06 Delfi Euroopa kergejõustiku meistrivõistlustel Pariisis

  • 9.-10.06 Euroopa Parlamendi valimisstuudio

  • 14.06-14.07 Jalgpalli Euroopa meistrivõistlused

  • 3.07-06.07 Ülekanne Eesti meistrivõistlustelt discgolfis

  • 5.-7.07 Eesti parim kajastus Delfi Rally Estonialt

  • 24.07 Ülekanne discgolfi superstaaride mõõduvõtult Tallinna lauluväljakul

  • 26.07-11.08 Delfi Pariisi olümpiamängudel

  • 26.-28.07 Ülekanne Tallinna Lauluväljakul toimuvalt Euroopa Discgolfi Festivalilt

Nimekiri pole lõplik ja võib täieneda uute üritustega.

Alustame tänasest päevast. Sel nädalal jätkuvad Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste poolfinaalid ja siis medalimängud – publikuarv saalis ja publikuarv Delfi kaudu mänge vaadates näitab, et aastaid ehitatud kogukond ja sportlik konkurents toovad iga hooajaga üha enam inimesi Eesti korvpalli vaatama. Pinge on õhus, sest ükski medalikoht pole kellelegi garanteeritud ja sportlik vimm on haripunktis.

Mai lõpus pakub Delfi oma digitellijatele kahte erakordset sündmust. 27. mail toimub Tallinnas meie regiooni suurim Ukraina ülesehitamise ja investeerimise konverents, kus osalevad Ukraina aseministrid, riigiametnikud, ettevõtjad ja kõige olulisemad parlamendisaadikud. Nad kirjeldavad, millist toetust riik praegu vajab ja kuhu on võimalik investeerida. Lisaks osalevad konverentsil Eesti ettevõtjad ja ametnikud, kes räägivad Ukrainas tehtust ja oma plaanidest. Delfi Meedia korraldatav ajalooline konverents on nähtav ka Delfi digitellijatele.

Paar päeva hiljem, 30. mail valib Kroonika Eesti aasta kõige ägedamad meelelahutajad ja kõige seksimana mehe ning naise. „See üritus ja see sündmus on ikkagi üks aasta suurimaid kõrgpunkte. Ma võtan seda kui suurt au, ma olen väga elevil selle võimaluse üle, et juhtida Kroonika aasta meelelahutaja galaõhtut,“ rõõmustas õhtujuht Katri Teller. Eriti teeb talle heameelt, et saab glamuurset õhtut juhtida koos Jan Uuspõlluga.

Mai kulgeb Euroopas poliitiliselt, samamoodi Eestiski, sest 9. juunil valitakse Euroopa Parlament, kuhu Eestist pääseb 7 inimest. Euroopa Parlamendi uuel koosseisul nähakse erakordset vastutust ja rolli, et aidata kaasa Ukraina majanduslikule ja ka sõjalisele vastuhakule sõjas Venemaaga. Oleme oma lugejatele teinud valimismootori, et igaüks leiaks endale kõige sobivama kandidaadi; lisaks on Delfis, Eesti Ekspressis, Eesti Päevalehes ja Maalehes lood Euroopa Parlamendi igapäevatööst, telgitagustest, meie poliitikute rahalistest pingutustest teel Brüsselisse jne. Delfi Meedia suur valimisdebatt on tänavu hoopis teisiti kui kõikidel eelnevatel aastatel erinevate valimiste juures – 2. juunil korraldame turniirisüsteemis debati, kus alustavad 8 kandidaati ehk neli paari ning õhtu kulmineerub suure finaaliga. Žüriiks on väitlusselts. Sellist formaati pole Euroopa Parlamendi puhul varem katsetatud, kuid see on hea taseme näitaja iga kandidaadi võimete kohta – saame ülevaate nende Euroopa tuleviku nägemusest, võimest reageerida ja oskustest olla sobilikult vaimukas.

Ja 9. ja 10. juunil on kõik oodatud meie Euroopa Parlamendi valimisstuudiotesse, lugema analüüse ja lugusid õnnelike võitjate ning õnnetute kaotajatega.

Siis on käes suvi ja tänavune suvi tähendab sporti, meelelahutust ja välispoliitikat … Delfi spordiajakirjanikud on Euroopa kergejõustikumeistrivõistlustel Roomas, olümpiamängudel Pariisis ja loomulikult toome teieni jalgpalli Euroopa meistrivõistluste ülevaated ja analüüsid. Tahame vaadata tulemuste taha ja sisse, oleme koos Eesti sportlastega nii võistluspaikades kui vabal ajal, toome teieni iga rõõmu- ja kaotuspisara. On fakt, et tänavune suveolümpia tuleb teisiti, kasvõi juba sellepärast, et mängud on Euroopas ja Euroopas on ka sõda. Kired venelaste ja valgevenelaste mängudele lubamise üle on kirglikumad kui mitmed Pariisi olümpia finaalid. See on üks mitmest tahust, mida Delfi 5liikmeline Pariisi-tiim peab märkama ja kajastama.

Eesti aasta suurim spordivõistlus kannab Delfi nime ehk Delfi Rally Estonia vallutab juuli esimesel nädalavahetusel Lõuna-Eesti. Lood sõitjatest, rajast, taustajõududest, kunagistest staaridest, stuudiod ja kõik muu, mis meelitab sajad tuhanded fännid meie kajastust vaatama ja kümned tuhanded fännid Tartu ja Lõuna-Eesti võistluspaikadesse, on meie kohustuslik repertuaar. Sel aastal teeme seda veelgi suuremate jõududega, nagu kajastame ka juulis toimuvat WRC Läti etappi.

Kroonika toimetus valib noored festivalihundid, kes veedavad kõik nädalavahetused pidudel üle Eesti ja toovad tellijateni selle, mis jääb märkamatuks isegi pidulistele endile …

Välistoimetus on naelutatud Ukraina sõja ja USA valimiste külge – kavatseme olla suvel Ukrainas ja USAs, et vaadata, kuidas novembris toimuvateks presidendivalimisteks valmistutakse. Mõlemad sündmused, mis küll tuhandete kilomeetrite kaugusel Eestist, mõjutavad meid kõige otsesemalt. Selleks jätkuvad ka meie Sõjaraport ja Sõjapäevik.

Digitellijate menüü on siiski palju laiem, kui eespool kirjeldatud suursündmused: Ärilehes algab Karl Multeri videointervjuusari; Pere ja Kodu näitab, kuidas lapsed saaks suvel taskuraha teenida; Eesti Naine tähistab oma 100. sünnipäeva suurejooneliste lugudega Eesti naistest; Oma Maitse avaldab suviseid toidukohti; Maakodu õpetab harrastusaednikele, kuidas aiad korras hoida; Anne & Stiil ei jäta teid üksi, kui tahate saada moodsaks, nüüdisaegseks ja enesekindlaks; Tervis Pluss õpetab suvistes kriisiolukordades hakkama saama; Eesti Päevalehe kultuuritoimetus toob tellijateni suure osa suvelavastuste arvustusi; Maaleht on toeks Eesti põllumeestele.

Head tellimist ja veel paremat lugemist ning vaatamist!

Jaga
Kommentaarid