„Tartu ja Lõuna-Eesti on sel nädalal täis noorust ja armastust!“ rääkis Tartu 2024 teabe- ja turundusjuht Marili Vihmann. „Suve avapaugu nädala oodatuim sündmus on Tartu vallutav hoolivuse ja lugupidamise algatus „Suudlev Tartu“, mil toimub Eesti ajaloo esimene ühissuudlus.“

Tasuta kontsertetendus laupäeval, 18. mail tähistab Eesti Eurovisionil osalemise 30. aastapäeva. Üles astuvad Conchita Wurst (Austria), Victor Crone (Rootsi) ja paljud Eesti armastatud Eurovisioni tähed. Tegevused algavad juba päev varem, kui Tartu võõrustab rahvusvahelist seksuaalhariduse konverentsi „Esimene suudlus“.

Suve avanädala programmist leiab kontserte, arutelusid, pidusid, lavastusi, näituseid ja palju muud põnevat. Nädalalõpp toob tudengilinna tuhandeid Tartu Ülikooli vilistlasi. Sel ajal leiab rohkelt taaskohtumisi, legendaarsete õppejõudude loenguid ja taaselustatud tudengitraditsioone. Toimub ühislaulmine peahoone ees, rongkäik ja pidu spordihoones.

Tartusse rändab esimest korda [eel]arvamusfestival, mis muudab elavaks arutelu paigaks Keskpargi ja videosilla teel mitmed linnad üle Euroopa. Roheliste rattaretke keskkonna- ja kultuuriprogramm tutvustab Lõuna-Eesti eri piirkondi. Riigikohtu õiguskohvikus saab arutada riigikohtunikega kultuurist ja sellest, mis südamel, ning väisata ajaloolist maja. Toomemäe äratab ellu installatsioon „Elupäästja“. Tartus ja Lõuna-Eestis on avatud rohkelt näitusi ning kogukonnaüritusi ja öist vabadust annab muuseumiöö.

Tutvu kultuuripealinna suve avapaugu programmiga siin.

Jaga
Kommentaarid