Kokku varises kümnekorruselise paneelmaja trepikoda. Hiljem toimus veel üks varing. Esialgu on teateid 19 vigasaanust.

Osa 40-korterilise maja elanikest jäi rusude alla. Päästeteenistused on teatanud üheksa laiba leidmisest.

Belgorodi kuberner Vjatšeslav Gladkov nimetas toimunut raketirünnakuks. Vene kaitseministeeriumi väitel oli süüdi Ukraina ning rünnakus olevat kasutatud rakette Totška-U, Vampire ja Olha. Föderaalne juurdluskomitee alustas uurimist terrorismi paragrahvi alusel. Mis tegelikult juhtus, pole olemasoleva videomaterjali põhjal teada. Varasemate teadete järgi andis Ukraina pühapäeval Belgorodi oblastis droonilööke.

Teoreetiliselt võimalike variantide seas on nii teelt eksinud Vene pomm või rakett, Ukraina drooni allatulistamisel tekkinud õnnetus, Venemaa eriteenistuste lavastus kui ka võimalus, et Vene riik räägib seekord erandkorras tõtt. Belgorodi elurajoonide pommitamise vastu pole Ukraina senise kahe ja poole sõja-aasta jooksul huvi üles näidanud, ent militaar- ja tööstusrajatisi ning ametiasutusi on pommitatud korduvalt.

Esialgu on Ukraina poolelt süüdistusi kommenteerinud kohaliku desinformatsiooni vastase keskuse juht, leitnant Andri Kovalenko, kelle väitel võis varingu põhjustada ka paigaldatud lõhkekeha plahvatus või gaasiavarii. Ka nendel versioonidel pole selget faktilist alust.

Jaga
Kommentaarid