Saksamaal kogunesid elektriautode tootja Tesla tehase juurde sajad meeleavaldajad, protest oli suunatud ettevõtte ökoloogilise jalajälje vastu. Meelt avaldati liigse vee tarbimise üle ja propageeriti ühistranspordi kasutamist, vahendab The Associated Press.

Aktivistid on alates veebruarist protestinud tehase laiendamise üle. Märtsis toimus tehase vastu arvatav süütamisrünnak, mille tõttu oli tootmine katkestatud pea nädal aega.

Ettevõtte tegevjuht Elon Musk nimetas tollal süüdlasi „kõige lollimaks ökoterroristideks Maal“ ja ütles, et Tesla-vastased meeleavaldajad eksisid eesmärgiga peatada pigem elektrisõidukite kui fossiilkütustel töötavate sõidukite tootmine.

Reedesel protestimarsil „jooksid sajad osalejad metsa ja üritasid Tesla objektile pääseda,“ ütles politsei pressiesindaja Mario Heinemann. „Me hoidsime selle oma jõududega ära,“ lisas ta.

Sotsiaalmeedias levitatud kaadritel oli näha meeleavaldajaid, kes olid musta värvi riietes ja kandsid meditsiinilisi maske. Nad jooksid tehase poole samal ajal kui märulipolitsei kasutas nende peatamiseks pipragaasi.

Politsei teatel blokeerisid meeleavaldajad ka lähedalasuva maantee ja raudteeliini ning lasid ilutulestikku lennuväljal, kus Tesla uusi autosid ladustab.

Politsei pidas mitu inimest ajutiselt kinni, teatas Saksa uudisteteenistus dpa.