Valitsuse teatel karmistatakse 2020. aastal vastu võetud seadust ja need kakkavad kehtima populaarsetes turismipiirkondades, sealhulgas Playa de Palmas ja Magalufis Mallorcal ning Sant Antonis Ibizal, vahendab BBC.

Uute reeglite kohaselt võib väljaspool lubatud alasid viibivatele alkoholijoobes isikutele määrata 500-1500 euro suuruse trahvi.

Seadus kehtestab ka karmimad reeglis peolaevade suhtes. Neil keelatakse tulla saartele lähemale kui üks meremiil (1,852 km). Jätkuvalt on keelatud reisijate laevale võtmine ja maabumine.

Baleaari saarte turisminõukogu pressiametnik Luis Pomar ütles BBC-le, et seadus on aidanud ohjeldada ebasobilikku käitumist. Ta loodab, et inimeste käitumine paraneb kolme kuni nelja aasta jooksul, siis poleks seda seadust enam vaja.

Valitsus tuletas meelde, et 2020. aastal kehtestatud seaduse kohaselt on igasugune alkoholimüük keelatud kohaliku aja järgi kella 21.30-st kuni 8.00-ni.

Seaduse kehtestamise ajal ütles piirkondlik valitsus, et uued meetmed „võitlevad liialduste vastu“ ja „sunnivad nende sihtkohtade turismimudeli tegelikku muutmist“. Tollal kaebasid mõned kohalikud, et seadus teeb ettevõtetele kahju.