Blaise Diagne’i rahvusvaheline lennujaam teatas, et kolmapäeva hilisõhtul valmistus lennufirma Air Senegal lendama Malisse Transairile kuuluva Boeing 737-300 lennukiga. Pardal oli 79 reisijat, kaks pilooti ja neli salongipersonali.

Lennuki süttimise ja rajalt maha libisemise tagajärg on uurimisel. Vigastatud viidi haiglaravile, teised reisijad viidi hotelli puhkama, lisas transpordiminister.

Reisijad evakueerusid samal ajal kui leegid haarasid lennuki ühte külge ja ümberringi kostis karjeid, kirjeldas toimunut Mali muusik Cheick Siriman Sissoko.

„Ma nägin, kuidas mu elu mu silme ees vilksatas,“ ütles ta. „Ma mõtlesin oma emale, naisele ja lastele,“ rääkis Sissoko väljaandele The Associated Press. Ta märkis, et evakueerimise ajal valitses „täielik paanika“.

Lennu pardal viibinud Mali kodanik Ibrahim Diallo ütles, et lennuk üritas ka varem samal õhtul õhku tõusta, kuid see ebaõnnestus.

„Piloot ütles meile, et kõik on kontrolli all ja proovime uuesti õhku tõusta,“ ütles Diallo The Associated Pressile. „Teisel korral hakkas ühest tiivast suitsu tulema,“ meenutas ta.

Sellel nädalal on toimunud mitu Boeingu lennukiga seotud juhtumit. Türgi transpordiministeerium teatas, et neljapäeval evakueeriti 190 inimest lennukist, mille üks rehv lõhkes maandumisel.

Ettevõte on olnud tugeva surve all alates jaanuaris toimunud juhtumist, kui Boeing 737 Max lennuki seinapaneel keset lendu küljest ära paiskus.