Neile, kes Huawei toodetega varasemast tuttavad teavad hästi, et iga Huawei toote juures on asjad, millega lihtsalt kompromisse ei tehta. Nii on ka Watch Fit 3’ga. Ja omamoodi põneval moel jääb alati läbivaks motiiviks see, et lisaks rohketele tehnilistele uuendustele jäädakse alati truuks asjadele, mis päriselt loevad. Aga räägime kõigepealt uuendustest.

Uus disain – mood ruudus!

Kui palju muud, mis nutikellade puhul väärib märkimist on selline, mida palja silmaga ei näe, siis disain on asi, mis jääb silma esimese asjana. Ja Huawei Watch Fit 3 disain jääb silma! Selle varasem kuju, mis oli ristkülikukujuline ning piklik, on asendunud ilusa kumerate äärtega ruudukujulise disainiga. Nagu Huawei ise ütleb: Fashion Squared, ehk eesti keeles „mood ruudus“. Igal moel väga tabav ja täpne.

Ekraaniks on 1,82 tolline AMOLED ekraan, mis tagab ekraani nähtavuse nii tavaoludes, kui ka heledas päikesevalguses. Disainist veel rääkides – kella paksus vaid 9,9 millimeetrit ja kaal kõigest 26 grammi. Suurustest veel rääkides – ekraani ning korpuse omavaheline suhe on suisa 77,4%, mis tähendab lihtsustatult, et tervest kellast moodustab ekraan enam, kui kolmveerand. Kujuta ainult ette, kui hästi on sellelt ekraanilt vaadata oma tervise monitoorimiseks vajalikke andmeid!

Kella menüüdes navigeerimiseks on Huawei uuendusena lisanud kellale rulliku, millega saab hõlpsasti erinevate seadete vahel ringi liikuda. Seda lisaks varasemast tuttavale nupule, mis teeb liikumise erinevate funktsioonide vahel veelgi lihtsamaks.

Loomulikult ei piirdu kella disainiuuendus vaid kujuga vaid lisaks on kellal ka muljetavaldav ja moodne värvivalik – midagi nii julgematele, aga ka neile, kes pisut konservatiivsemad. Nimelt on kell saadaval musta, roosa ja kahe erineva valikuga valgena, millest üks komplektis nahast rihmaga ning teine sportliku kummist rihmaga. Seega valikuvabadust on pea, et lõputult.

Sisu

Nagu varasemalt öeldud, on Huawei võtnud kaasa varasematest kogemustest kõik hea ning integreerinud need ka Watch Fit 3 sisse. Nii võib jälle tulevane kellaomanik olla täiesti mureta näiteks aku vastupidavuse pärast, mis võiks jääda tavapärase kasutuse juures kuni 10 päeva juurde ning kui oled eriline trennihunt, kesta umbes nädala.

Loomulikult on iga kellauuenduse juures muudatusi ka tarkvaralise poole pealt. Nii on Huawei uue kella üheks oluliseks uuenduseks uue põlvkonna aktiivsusrõngad, mis tekitavad kasutajas hasartse võistlusmomendi iseendaga, motiveerides sind üha rohkem ja rohkem liigutama. Nimelt saad sa igaks päevaks seadistada endale sobivad eesmärgid nii seismise, aktiivse kalorikulutamise kui ka treeningu jaoks ning kell hoiab silma peal (ja tuletab sulle ka meelde), et sa neid ka täidaksid. Muidugi ei piirdu tervise ja fitnessi igakülgne jälgimine vaid ringikestega, vaid kõigel hoiab suisa 24/7 silma peal StayFit rakendus, mis muide aitab sul jälgida ka sissesöödud kalorite kogust läbi sellesse lisatud toidu andmebaasi.

Veel on selle õhukese ja suure ekraaniga kella sisse peidetud rohkelt erinevaid treeningassistente, mida kokku muljetavaldavad 100 tükki ning juba tuttavad, aga veelgi parendatud sensorid une jälgimiseks Huawei TruSleep abil. Viimane on muide mitte niisama kohvipaksu pealt ennustamine, vaid loodud teaduspõhistel alustel.

Kellas on ka treeningute assistendid, mis aitavad kasutajal mitte ainult vormis püsida vaid ka vormi saavutamisega alustada ning mitmekülgne Huawei TruSeen andurite süsteem, mis aitab silma peal hoida üldisematel tervislikel näitajatel, nagu näiteks vere hapnikusisaldus, südametöö, aga ka menstruaaltsükli jälgimine.

Läheme siit sammukese veel edasi!

Loomulikult on kell iga kasutaja jaoks unikaalselt seadistatav. Ehk teoreetiliselt võib olla igal kasutajal täiesti unikaalne kell. See kehtib nii kella numbrilauadisainide, mida kokku lõputute modifitseerimisvõimaluste tuhandeid, aga ka kella rihmade osas: neid võid vahetada kasvõi kolm korda päevas uue värvi või tegumoe vastu.

Seega võid tunda ennast täiesti muretult, kui kohtad tänaval veel kellegi randmel sama kella. Siis võid lihtsalt olla õnnelik inimese üle, kes on teinud sarnaselt sulle ühe väga targa valiku.

Kindlasti on üks suur küsimus see, et kuidas on lood ühilduvusega teiste tootjate telefonidega. Ära muretse – nendega on väga hästi. Nii iOS kui Android süsteemide kasutajatele: tänu spetsiaalsele rakendusele on kell ühilduv ka teiste tootjate telefonidega, jättes vabaduse otsustada ise selle üle, mis telefon sul taskus on – vähemalt seniks, kuni kell randmel on õige.

Kui lõpetuseks anda veel soovitus, et kes seda kella peaks vaatama, siis esimene soovitus oleks, et kõik ja seda natukene täpsustades kõik need, kes tunnevad üldisemat huvi oma tervise ja tervisliku elu vastu. Huawei Watch Fit 3 on selles suhtes hea kell, et ta ei tee sulle otseselt ühtegi ettekirjutust, milline sa peaksid olema, kuid annab sulle võimaluse muutuda ise selliseks, nagu sa võiksid olla. Tehes seda vaikselt, aga varmalt.

Mis siis kokkuvõtlikult võib öelda? Koos oma kümnete treeningrežiimidega ja mitmekülgsete võimalustega oma tervise jälgimiseks on mõnes mõttes tegemist lihtsalt ühe juba väga hea nutikella järgmise, veelgi parema versiooniga. Aga teisalt on tegemist lihtsalt ühe peaaegu täiusliku nutikellaga. Selleks, et selles veenduda, pead sa lihtsalt Huawei Watch Fit 3-le võimaluse andma. Et tema saaks omakorda anda võimaluse paremale sinule.

Jaga
Kommentaarid