Ukraina kaitseministeeriumi teatel kaitsevad Ukraina relvajõud Harkivi oblastis positsioone. Vovtšanski suunal andis vaenlane õhulööke planeerivate pommidega, vahendab UNIAN.

„Alates öö algusest tugevdasid Vene okupandid suurtükiväe toetusel tulesurvet meie kaitse eesliinile. Umbes kell 5 hommikul toimus vaenlase katse soomustehnika katte all meie kaitseliinist läbi murda,“ öeldakse teates.

Ukraina kaitseministeerium teatas, et praeguse seisuga on okupantide rünnakud tagasi löödud ja jätkuvad erineva intensiivsusega lahingud.

„Kaitse tugevdamiseks sellel rindelõigul on sinna suunatud reservüksused. Ukraina relvajõud jätkavad vaenlase pealetungi takistamist,“ öeldakse teates.

Vovtšanski linna sõjaadministratsiooni juht Tamaz Gambarašvili ütles Suspilne raadiole, et Vovtšanskist ja selle lähedastest asulatest, mis on Vene löökide all, evakueeritakse inimesi.

Gambarašvili sõnul lahkub suurem osa inimestest iseseisvalt, aga teisi aitavad politseinikud ja vabatahtlikud.

Gambarašvili teatas, et Vene okupatsiooniväed annavad linnale massiliselt tuld. Informatsiooni hukkunute ja haavatute kohta ei ole, aga on tõsiseid purustusi.

„Kohalikud räägivad, et ei ole sellist tuld veel näinud. Seetõttu on Vovtšanskis praegu ohtlik viibida. Alates kella kolmest öösel lendavad KAB-id (planeerivad pommid – toim), tegutseb suurtükivägi, antakse tuld mitmikraketiheitjatest,“ lisas Gambarašvili.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas, et Ukraina kaitsejõud lõid suurtükitulega tagasi Vene vallutajate uue rünnakulaine Harkivi oblastis.

Ühisel pressikonverentsil Slovakkia presidendi Zuzana Čaputovága Kiievis ütles Zelenskõi, et Vene vallutajad alustasid pealetungi Harkivi oblastile, aga nad õnnestus peatada.

„Ma arvan, et kõik avaldused on absoluutselt ausad ja õiglased. Venemaa alustas uut vastupealetungitegevuse lainet sellel suunal. Ukraina võttis nad seal vastu meie vägedega, brigaadidega ja suurtükiväega. On tähtis, et nad suudavad sellel suunal veel jõude suurendada ja juurde viia ja see on fakt, aga meie sõjaväelased, sõjaväe väejuhatus teadis sellest ja arvestas oma jõude selleks, et vaenlast tulega vastu võtta,“ ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul käib praegu sellel suunal ränk võitlus.

Jaga
Kommentaarid