Teatatakse, et kaks riikliku julgestusteenistuse polkovnikut paljastati riigireetmises ja terroriaktile kaasaaitamises, vahendab Ukrajinska Pravda.

„SBU vastuluure ja uurijad nurjasid FSB plaanid likvideerida Ukraina president ja riigi kõrgema sõjalis-poliitilise juhtkonna teised esindajad. Plaanid pidi realiseerima agentuurvõrgustik, mille paljastas õigeaegselt Ukraina Julgeolekuteenistus koostöös riikliku julgestuse valitsuse juhtkonnaga. FSB Moskvast kureeritud võrgustiku koosseisu kuulusid kaks riikliku julgestuse valitsuse polkovnikut, kes lekitasid Vene Föderatsioonile salainformatsiooni. Nii koostas vaenlane aktiivselt plaane president Volodõmõr Zelenskõi likvideerimiseks. Üks FSB agentuurvõrgustiku ülesandeid oli täidesaatjate otsimine presidendi julgestusele lähedaste sõjaväelaste hulgast, kes oleksid võimud riigipea pantvangi võtta ja seejärel tappa. Lisaks Zelenskõile plaanis vaenlane likvideerida SBU juhi Vassõl Maljuki, HUR-i juhi Kõrõlo Budanovi ja teisi kõrgetasemelisi ametnikke,“ öeldakse teates.

Maljuk teatas, et sellest erioperatsioonist teadis piiratud ring inimesi ja selle käiku kontrollis ta isiklikult. Maljuki sõnul oleks see terroriakt pidanud olema kingitus Vladimir Putinile inauguratsiooni puhul.

Uurijate andmetel abistasid kahtlusalused FSB-d vabatahtlikult raha eest õõnestustegevuses Ukraina vastu. Nad andsid FSB esindajatele konfidentsiaalset informatsiooni ning valmistasid ette ja varjasid vahendeid ja relvi terroriakti toimepanemiseks.

Üks kahtlusalustest sai selleks FSB agentuurvõrgustikult kaks FPV-drooni ja lõhkeaine nende jaoks. Edasi pidi ta need ründevahendid plahvatuse korraldamiseks kaasosalistele üle andma.

FSB esindajad määrasid rünnakuobjektiks eramaja Kiievi oblastis, kus pidi viibima Ukraina kõrgetasemeline ametiisik.

Plaanid paljastati aga õigeaegselt ja dokumenteeriti Ukraina korrakaitsjate poolt. Kuritegu õnnestus ära hoida ja kahtlusalused vahistada.

Läbiotsimiste käigus leiti esemed ja dokumendid, mis tõestavad kuritegelikku tegevust.

Jaga
Kommentaarid