Hamasi relvastatud tiib võttis vastutuse eilse rünnaku eest Kerem Shalomi piiripunktile. Rünnakus hukkus Iisraeli teatel kolm sõdurit, vahendab Reuters.

Iisraeli sõjaväe teatel lasti Rafahist piiripunkti poole välja kümme lendkeha. Piiripunkt suleti seejärel humanitaarabiveokitele. Teised piiripunktid jäid avatuks.

Hamas teatas, et lasi rakette piirilähedase Iisraeli sõjaväebaasi pihta, aga ei maininud, kust need välja lasti. Hamasi meedia tsiteeris allikat, mille sõnul ei olnud piiripunkt sihtmärk.

Egiptusega piirnevas Rafahis varjab end üle miljoni palestiinlase.

Veidi pärast Hamasi rünnakut tabas Iisraeli õhurünnak Rafahis asuvat maja, hukkus kolm inimest ja vigastada sai veel mitu, teatasid meditsiinitöötajad.

Iisraeli sõjavägi kinnitas vasturünnakut, teatades, et tabati Hamasi lendkehade väljalaskmise kohta ning „sõjalist rajatist“ selle lähedal. Samuti süüdistas Iisraeli kaitsevägi Hamasi humanitaarobjektide kasutamises ja tsiviilelanikkonna inimkilbiks muutmises.

Hamas eitab seda.

Veidi enne keskööd hukkus Iisraeli teisele Rafahi majale korraldatud õhurünnakus üheksa palestiinlast, sealhulgas väike laps, teatasid tervishoiuametnikud, kelle sõnul suurendas see rünnak eilse hukkunute arvu 19-ni.

Iisrael on lubanud Rafahisse siseneda ja Hamasi jõud sealt välja ajada, aga talle avaldatakse üha suuremat survet seda mitte teha, sest operatsioon halvendaks veelgi Gaza sektori humanitaarolukorda ja seaks ohtu paljud elud.

Kairos toimuvatel relvarahuläbirääkimistel kahanesid samal ajal edu saavutamise lootused.