Mercedese meeskonna masinaid roolivad tänavu britid George Russell ja Lewis Hamilton, aga neist teisena nimetatu lõi järgmiseks hooajaks käed Ferrariga, mistõttu vajavad hõbenooled uut esisõitjat. Austria meedia sõnul soovib meeskond endale meelitada kolmel viimasel aastal Red Bulliga maailmameistriks tulnud Max Verstappenit.

Ehkki Red Bull on viimastel aastatel ja ka tänavu MM-sarja valitsenud, siis meeskonna sisekliima on pahandustest paks. Tiimipealik Christian Horner sattus ahistamissüüdistuste tõttu skandaali ja seejärel algas suurem võimuvõitlus. Teiste seas teatas hiljuti vormel 1 sarja üks legendaarsem insener Adrian Newey, et tema uuest hooajast Red Bullis ei jätka. Samuti olevat Horneriga tülis meeskonna nõunik Helmut Marko ning Max Verstappeni isa Jos. Ent samal ajal Red Bulli omanikud on avalikult Horneri selja taga.

Olukorda loodab ära kasutada Mercedes, kes väidetavalt meelitab Verstappenit pöörase 150 miljoni euro suuruse aastapalgaga. Sellega oleks hollandlane paugult maailma enim tasustatud sportlane, sest praegu troonib palgatabelit Cristiano Ronaldo 127-miljonilise aastasissetulekuga.

Verstappenil on Red Bulliga 2028. aastani kehtiv leping, kuid selle juures on üks väike „aga“. Nimelt on hollandlase lepingus punkti, et ta võib koheselt meeskonda vahetada, kui sealt lahku Helmut Marko.