Kallas (Reformierakond) tegi riigipeale ettepaneku nimetada Hartman (SDE) regionaalministriks. Karis kinnitaski Hartmani ametisse. Tõsi, Hartman peab andma ka ametivande riigikogu ees, aga too samm on formaalsus.

Riigipea vabastas peaministri ettepanekul regionaalminister Madis Kallase (SDE) ametist 16. aprillil.

Madis Kallas rääkis siis Delfile, et tema tagasiastumise puhul on n-ö äraspidine loogika, sest kõik asjad, mida ta soovis viimastel kuudel valitsusest läbi saada, ka läbi läksid. Ta tõi üheks põhjenduseks, et riigikogu liikmena saaks ta rohkem aega perega veeta, mis on ministriametis keerulisem.

„Tunnen, et praegu on õige aeg ning annan üle päris hästi üles ehitatud ministeeriumi, kus suured teemad on valitsusest läbi lükatud ja neid saab nüüd riigikogus edasi menetleda,“ põhjendas Kallas.

Hartman ütles tol päeval Delfile, et proovib olla oma uueks ülesandeks valmis. „Loomulikult sellist rolli vastu võttes pead sa olema valmis seda rolli täitma. Olles ka aasta aega tagasi olnud minister (kultuuriminister -toim), siis ma kindlasti tean, mida see ka tähendab.“

Hartman tõi välja, et tema jaoks on kindlasti oluline regionaalse ebavõrdusega tegelemine, samuti seisab ees ühistranspordireformi elluviimine ning maa- ja ruumiameti loomine. „Põllumajandusteemades nagu ma ütlesin, ka uus Euroopa Liidu eelarveperiood, kus tuleb ka Euroopas käia ja seista Eesti õiguste ja Eesti põllumeeste eest.“