Koera toidulaual peavad olema tasakaalus ja õiges vahekorras toitained kuuest olulisest rühmast: vitamiinid ja mineraalid, vesi, valk, rasv ning süsivesikud. Sellest reeglist edasi tuleb arvestada juba iga tõu eripäradega. Kui sinu kodus kasvab väikest tõugu koer ehk lemmik, kelle normaalkaal on täiskasvanuna kuni 10 kg, siis tasub tema toidulaud detailsemalt läbi mõelda.

Soolestiku tasakaalustatud mikrobioom tugevdab immuunsüsteemi

Seedesüsteemi osana on soolestiku mikrobioom dünaamiline ökosüsteem, mis sisaldab täielikku kogumit mikroskoopilisi baktereid, mida nimetatakse mikroorganismideks. Need võivad olla viirused, seened või algloomad, mis on omavahel seotud ja koera tervise jaoks olulised. Soolestiku tasakaalustatud mikrobioom aitab tagada, et koera seedimine toimib hästi, immuunsüsteem on tugev ja ta on kaitstud võimalike haiguste eest.

Koerad, nagu ka teised lemmikloomad, ei sünni mikrobioomiga, vaid see hakkab arenema kohe pärast sündi. Elu jooksul muutub koera mikrobioom olenevalt sellest, millega ta kokku puutub – keskkond, toit ja isegi ümbritsevad inimesed.

Väikesele koerale väike toit

Väikesel koeral on peale kõhu, kõrvade ja käppade ka väike suu, mistõttu ei saa talle mingil juhul pakkuda samas mõõdus kuivtoitu nagu suurt tõugu koerale. Tema pisike suu vajab eriti väikseid palakesi, et need oleksid talle suupärased ja tal oleks neid mugav närida.

Väikesel koeral on tavalisest kiirem ainevahetus, mis tähendab, et väikest tõugu koerad vajavad eriti kvaliteetset ja toitainerikast toitu. Neile mõeldud koeratoidud sisaldavad rohkem valku, rasva, kaloreid ja muid toitaineid kui suurt tõugu täiskasvanud koertele mõeldud toidud. Seda just seepärast, et väikesed koerad saaksid ka kiire seedimise juures kõik vajalikud toitained toidust kätte.

Kuigi väikest tõugu koertel on kiirem ainevahetus ja nad kipuvad olema väga aktiivsed, ei ole ka nemad kaitstud ülekaalu eest. Nende puhul on see probleem eriti märgatav, sest väikese kehakaalu tõttu annab iga üleliigne kilo endast teravalt tunda. Nii võib ka väike ülekaal põhjustada tõsiseid terviseprobleeme koerale, kes lendleb normaalkaalus olles ringi kui sulg. Seega on oluline alati jälgida paki peal olevat toitmisjuhendit ja muidugi pöörata tähelepanu oma koera kaalule, sest iga koer on erinev. 

3 nädala katse

Meile kõigile on oluline, et meie lemmikul oleks hea ja tugev tervis ning tema toidulaud oleks kaetud maitsva ja tervislikuga. Purina veterinaaride ja toitumisspetsialistide välja töötatud Purina ONE® väikekoerakuivtoidud on valmistatud kvaliteetsetest koostisainetest. Need tasakaalustavad looma soolestiku mikrobioomi ning toetavad tema seedimist ja immuunsüsteemi. Võta ette 3 nädala katse, mille käigus pakud oma lemmikule maitsvat, mitmekülgset ja tasakaalustatud Purina ONE® väikekoeratoitu.

Üsna peagi märkad, et sinu koer sööb isukamalt ja tal on oluliselt rohkem energiat. Purina ONE® väikekoerakuivtoit on täisväärtuslik, tasakaalustatud ja väga hästi seeditav, mistõttu toitained on paremini omastatavad. Paari nädala möödudes võid märgata koera läikivamat karvkatet, tervemat nahka ja säravaid silmi tänu kvaliteetsetele oomega-3- ja oomega-6-rasvhapetele ning vajalikele vitamiinidele ja mineraalidele.

Alusta katset juba täna – sa üllatud, kui näed erinevust oma koera tervises vaid 3 nädalaga!

 

 

Jaga
Kommentaarid