„Venemaa militariseerib Köningsbergi oblastit (Kaliningrad),“ ütles Duda intervjuus Poola väljaandele Fakt, vahendab Politico. Ta märkis ka, et viimasel ajal on Venemaa paigutanud oma tuumarelvi Valgevenesse, mis piirneb NATO liikmesriikide Poola, Leedu ja Lätiga.

„Kui meie liitlased otsustavad paigutada tuumarelvi tuumajagamise raames ka meie territooriumile, et tugevdada NATO idatiiva julgeolekut, oleme selleks valmis,“ lisas ta.

Tuumajagamine on Varssavi ja Washingtoni vaheliste kõneluste teemaks olnud „mõnda aega“, ütles Poola riigipea.

„Olen sellest juba mitu korda rääkinud. Pean tunnistama, et kui selle kohta küsiti, siis andsin teada valmisolekust,“ sõnas ta.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles esmaspäeval, et riik „astub kõik vajalikud vastumeetmed meie julgeoleku tagamiseks“, teatas Venemaa riiklik uudisteagentuur RIA Novosti.

Duda külastas hiljuti New Yorki, kus ta kohtus vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpiga.

Poola president ütles, et tegi Trumpi ametiajal temaga otsest koostööd. „Tahan väga tugevalt rõhutada, et oleme sellest ajast saati sõbrad. Mulle väga meeldib temaga rääkida, sest ta on äärmiselt huvitav isiksus ja tal on palju kogemusi, nii poliitilist kui ka ärilist,“ lisas Duda.