Dokumendis on öeldud, et Vene riik „represseeris ja lõppkokkuvõttes tappis“ Navalnõi selle eest, et ta oli opositsioonis Vladimir Putini režiimiga. Assamblee leiab, et Venemaa võimud „kannavad täielikku vastutust Aleksei Navalnõi tapmise eest, kelle vastu kasutati piinamist ning ebainimlikku ja inimväärikust alandavat kohtlemist“.

Assamblee kutsus kehtestama sanktsioone inimeste vastu, kes kannavad vastutust Navalnõi represseerimise ja piinamise eest. Assamblee avaldas ka „Navalnõi nimekirja“, milles on enam kui 50 inimese nimed. Teiste hulgas on selles koloonia töötajad, politseinikud, prokurörid ja kohtunikud ning võimumeelne blogija Ilja Remeslo.

Oma resolutsioonis teatas assamblee, et Putini valitsemise ajal on Venemaa muutunud diktatuuriks ja valitsev režiim on „täielikult pühendunud sõjale demokraatia vastu“.

Assamblee kritiseeris ka patriarh Kirilli ja nimetas Vene õigeusu kirikut „Vladimir Putini režiimi ideoloogiliseks haruks, mis on osaline sõjakuritegudes ja inimsusevastastes kuritegudes, mida pannakse toime Vene Föderatsiooni ja „Vene maailma“ ideoloogia nimel. Resolutsioonis öeldakse, et Vene õigeusu kiriku Moskva patriarhaat ja Kirill kaitsevad „Vene maailma“ ideoloogiat, nimetavad sõda Ukraina vastu „kõigi venelaste pühaks sõjaks“ ja kutsuvad õigeusklikke end Venemaa eest ohverdama.

„Assamblee on vapustatud sellise religiooni teotamise ja kristliku õigeusu traditsiooni moonutamise üle Vladimir Putini režiimi ja selle soosikute poolt Moskva patriarhaadis,“ öeldakse resolutsioonis.

Jaga
Kommentaarid