„Lendurid katapulteerusid. Otsingu ja päästegrupp evkueeris kolm meeskonnaliiget. Praegusel hetkel toimuvad ühe lendurit otsingud,“ öeldakse teates, vahendab Interfax.

„Lahingkomplekti pardal ei olnud. Lennuk kukkus inimtühja kohta. Maa peal purustusi ei ole. Esialgsetel andmetel oli avarii põhjus tehniline rike,“ teatas kaitseministeerium.

Kaitseministeeriumi teatel kukkus lennuk alla pärast lahinguülesande täitmist baaslennuväljale naastes.

Stavropoli oblasti kuberner Vladimir Vladimirov teatas kell 9.52 Telegramis, et lennuki neljast meeskonnaliikmest üks hukkus ja ühe otsingud jätkuvad.

Ukraina õhujõudude ülem, kindralleitnant Mõkola Oleštšuk teatas, et pommitaja tulistati alla Ukraina rakettidega.

„Esimest korda hävitasid õhujõudude õhutõrje raketiüksused koostöös Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsusega kaugmaa strateegilise pommitaja Tu-22M3,“ teatas Oleštšuk.

Oleštšuk lisas, et Tu-22M3 kannab rakette H-22, millega vaenlane annab lööke Ukraina rahumeelsetele linnadele.

„Tänase rünnaku ajal hävitati esimest korda kaks sellist raketti. Ukrainal on vaja rohkem vahendeid, rohkem rakette, et rideäärseid territooriume paremini Vene terrorismi eest kaitsta,“ teatas Oleštšuk.

Ukraina kaitseministeeriumi luure peavalitsus (HUR) teatas, et pommitaja õnnestus alla tulistada umbes 300 kilomeetri kaugusel Ukrainast samade vahenditega, millega saadi varem pihta Vene radarilennukile A-50.

„Pärast pihtasaamist suutis pommitaja lennata Stavropoli piirkonnani, kus kukkus alla ja hävis. Märgime, et see on esimene strateegilise pommitaja edukas õhus hävitamine lahinglennu ajal Venemaa täiemahulise sissetungi ajal Ukrainasse,“ teatas HUR.

HUR-i esindaja Andri Jussov ütles Raadio Vabadusele, et teine Tu-22M3 sunniti ilma rakette välja laskmata tagasi pöörama.

Jaga
Kommentaarid