Putin rääkis telefoni teel Iraani presidendi Ebrahim Raisiga sellest, mida Kreml nimetas „Iraani võetud vastumeetmeteks“.

„Vladimir Putin avaldas lootust, et kõik pooled näitavad üles mõistlikku vaoshoitust ja hoiavad ära uue vastasseisu, millel on katastroofilised tagajärjed kogu piirkonnale,“ teatas Kreml.

„Ebrahim Raisi märkis, et Iraani tegevus oli oma olemuselt pealesunnitud ja piiratud,“ ütles Kreml. Nad lisasid, et Raisi rõhutas, et Teheran pole huvitatud pingete edasisest eskaleerumisest.

Venemaa on korduvalt kritiseerinud läänt selle eest, et nad eiravad vajadust iseseisva Palestiina riigi järele 1967. aasta piirides.

„Mõlemad pooled väitsid, et praeguste Lähis-Ida sündmuste algpõhjus on lahendamata Palestiina-Iisraeli konflikt,“ ütles Kreml kõne kohta.

„Sellega seoses leidis kinnitust Venemaa ja Iraani põhimõtteline lähenemine kohesele relvarahu sõlmimisele Gaza sektoris, raske humanitaarolukorra leevendamisele ning tingimuste loomisele kriisi poliitiliseks ja diplomaatiliseks lahendamiseks,“ öeldi teates.

Iraan on varustanud Venemaad suure hulga ballistiliste rakettide ja droonidega, mida Moskva on kasutanud Ukraina ründamiseks.