26. märtsil tabas suur konteinerlaev Dali USA-s, Baltimore’is asuvat Francis Scott Key silda, mis varises laevalt saadud löögi tagajärjel kokku.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja teatas esmaspäevases avalduses, et „FBI viibib kaubalaeva Dali pardal ja viib läbi kohtu volitatud õiguskaitsetegevust“. Täpsemaid üksikasju uurimise kohta veel ei avaldata, vahendab BBC.

FBI uurimine on eraldiseisev riikliku transpordiohutusameti (NTSB) käimasolevast uurimisest.

Samuti teatas esmaspäeval Baltimore’i linnapea Brandon Scott, et tema linn astub „õiguslikke samme“ seoses silla kokkuvarisemisega, tehes koostööd kahe riikliku advokaadibürooga.

Scott ütles, et bürood võtavad „meetmeid rikkujate vastutusele võtmiseks ning Baltimore’i linna elanikele tekitatud vahetu ja pikaajalise kahju leevendamiseks“. Lisaks laevaga otseselt seotud isikutele võetakse potentsiaalselt vastutusele ka kolmandad isikud.

Praeguseks on leitud kolme sillavaringu ohvri surnukehad. Ametivõimude hinnangul on veel kolm ohvrit surnud ja päästemissioon surnukehade leidmiseks jätkub.

Uurijad on leidnud laeva andmesalvesti, mis võib nende arvates seletada katastroofilist elektrikatkestust, mille tõttu laev kursilt kõrvale kaldus ja sillale otsa sõitis.

NTSB juht Jennifer Homandy on öelnud, et üks uuritavatest teguritest on see, kas saastunud kütus mängis rolli laeva jõu kaotamises.