Tsentr Memorial teatas, et Orlov viidi ööl vastu 12. aprilli Moskva uurimisisolaatorist Vodnik uurimisisolaatorisse Samaras, vahendab Meduza.

„Ei teda ega advokaati ega naist ei teavitatud, et ta kavatsetakse etapeerida teise regiooni. Tal ei olnud piisavalt aega asju kokku panna ega etapeerimiseks valmistuda,“ öeldi teates.

Ei ole välistatud, et Samara ei ole lõpppunkt.

Tsentr Memorial märkis, et Orlov viidi Moskvast minema enne seda, kui apellatsiooniinstants vaatas üle kaebuse kohtuotsuse kohta. Ametlikult ei loeta kohtuotsust seega jõustunuks.

Kriminaaljuurdlust Orlovi vastu alustati 2023. aasta kevadel. Ajendiks oli tema artikkel „Nad tahtsid fašismi. Nad said selle“.

Esimest korda arutas kohus Orlovi asja 2023. aasta oktoobris. Siis määrati talle trahv 150 000 rubla (umbes 1500 eurot) „armee korduva diskrediteerimise eest“.

Prokuratuur kaebas otsuse edasi, nõudes kolme aastat vanglat. Orlovi asi saadeti uuesti ülevaatamisele ning 27. veebruaril määras Moskva Golovinski kohus talle kaks ja pool aastat üldrežiimiga kolooniat.

Orlov oma süüd ei tunnista ja on keeldunud kohtuprotsessis osalemast, nimetades seda õigusvastaseks.

Aprilli alguses teatas Memorial, et eeluurimisvangistuses oleva Orlovi seisund on halvenenud, aga vajalikku meditsiiniabi talle ei anta.

Jaga
Kommentaarid