Lisaks ütles kindralmajor Bagheri, et Iraan on valmis ründama ka USA baase, kui riik peaks Iraani-vastases rünnakus osalema.

USA meedia teatel hoiatas Iisraeli peaministrit Benjamin Netanyahut ülereageerimise eest ka USA president Joe Biden, kellele alluvad relvajõud osalesid öösel Iisraeli tabanud rünnaku tõrjumises. Ametnike sõnul sõnul tulistasid USA mere- ja õhujõud alla vähemalt kolm ballistilist raketti ja üle 70 drooni.

CNN-i teatel ütles Biden telefonikõnes Netanyahule, et USA ei kavatse võimalikus Iraani-vastases vastulöögis ühelgi kujul osaleda. Axios lisab, et Biden soovitas Iisraeli peaministrile olukord lõpetatuks lugeda. „Said võidu, lepi selle võiduga,“ vahendab Bideni sõnu anonüümne Valge Maja ametnik.

Samuti olevat Biden öelnud, et USA ei abista ega toeta Iraani-vastast operatsioonu ning Netanyahu vastas, et saab sellest aru. Allikate sõnul tuntakse Valges Majas suurt muret, et Iisraeli järjekordne reaktsioon toob kaasa piirkondliku sõja, mille tagajärjed oleksid katastroofilised.

Iraani teatel oli laupäeva õhtul toimunud rünnak vastusamm 1. aprillil Iraani Süüria konsulaadis toimunud Iisraeli õhulöögile, kus hukkusid Iraani revolutsioonilise kaardiväe kindral Mohammed Reza Zahedi, tema asetäitja Haji Rahimi ja veel 14 inimest, nende seas Iraani-meelsed võitlejad ja kaks tsiviilisikut. Iraani liider Ali Khamenei ütles 3. aprillil vaimulike, riigiametnike ja sõjaväelastega kohtudes, et Iisraeli ootab karistuseks „kõrvakiil.“