Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku erakonna, Isamaa ja Eesti 200 Tallinna piirkonna juhatused kiitsid koalitsioonileppe heaks laupäeval.

Kell 10 algab Tallinna linnavolikogu erakorraline istung, mille päevakorras on linnapea valimine ja linnavalitsuse liikmete ametisse kinnitamine.

Linnapea kandidaat on sots Jevgeni Ossinovski, kes ütles, et tal on hea meel koos kolleegidega ajaloolisel hetkel seista, et kirjutada alla nelja erakonna koalitsioonileppele. „Ma arvan, et see on ajalooline hetk, mis sümboliseerib uut lehekülge Tallinna linna juhtimises,“ rääkis ta.

„Värske Tallinna võimuliit on erakordne võimalus pöörata pealinna juhtimises uus lehekülg,“ ütles Ossinovski. „Oleme rahul sõlmitud kokkuleppega, sest selle tuumaks on olulised reformid tervishoius ja hariduses, et tagada kvaliteetne teenus kõigile linlastele. Keskkonna ja linnaruumi küsimustes jätkame samuti ambitsioonikalt, kuna sotsiaaldemokraadid usuvad, et Tallinnal on oluline roll kogu Eesti kliima- ja keskkonnaeesmärkide täitmisel.“

Ja ongi allkirjad antud!