„Minu korraldusel saatsid USA relvajõud Iisraeli kaitseks piirkonda viimase nädala jooksul lennukeid ja ballistiliste rakettide vastaseid süsteeme,“ kirjutab Biden, kelle sõnul tulistati USA abil peaaegu kõik droonid ja raketid alla.

President lisas, et rääkis just Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga ja kinnitas USA raudset toetust Iisraeli julgeolekule. „Iisrael näitas märkimisväärset võimet pretsedendituid rünnakuid tõrjuda, saates oma vaenlastele selge sõnumi: nad ei suuda Iisraeli julgeolekule tõhusat ohtu kujutada,“ märkis Biden.

USA teeb täna G7 riikide juhtidele üleskutse reageerida Iraani rünnakule koordineeritud meetmetega. „Ehkki meie relvajõude ega objekte ei ole täna rünnatud, jääme kõigi ohtude suhtes valvsaks ja ei kõhkle võtmast vajalikke samme oma rahva kaitseks,“ lubas Biden.

CNN-i teatel hoiatas Biden Iisraeli peaministrit Netanyahut telefonikõnes, et Iraani-vastaste rünnakute korraldamisest USA osa ei võta.

Iraan ja selle toetatud rühmitused tulistasid ööl vastu pühapäeva Iisraeli suunas välja sadu droone ja rakette, et maksta kätte 1. aprillil toimunud õhulöögi eest Süürias asunud konsulaadi vastu. 1. aprilli rünnakus hukkus Iraani revolutsioonilise kaardiväe kindral Mohammed Reza Zahedi ja tema asetäitja kindral Haji Rahimi.