Iisraeli võimud lubasid pühapäeval, et Iraani öine rünnak ei jää vastuseta. Pühapäeval sai Liibanoni kirdeosas Iisraeli õhulöögiga pihta arvatav Hezbollah´ relvatehas.

Iraan alustas enneolematut rünnakut Eesti aja järgi laupäeval kella 23 paiku, läkitades Iisraeli poole teele sadu ründedroone. Öö jooksul ründas Iraan Iisraeli ka tiib- ja ballistiliste rakettidega. Rünnakuga ühinesid ka Jeemeni ja Liibanoni rühmitused.

Iisraeli teatel suudeti koos liitlastega 99% droonidest ja rakettidest alla tulistada. Abi osutasid USA, Ühendkuningriik, Prantsusmaa ja Jordaania. Negevis sai allatulistatud raketi kildudes haavata 7-aastane tüdruk ja Iisraeli lõunaosas sai kerget kahju sõjaväebaas, teatavad Iisraeli võimud. Muudest kahjudest teateid pole.

Iraan on ähvardanud juba nädalaid kätte maksta 1. aprillil toimunud õhurünnaku eest oma konsulaadile Süüria pealinnas Damaskuses, mille arvatavasti pani toime Iisrael. Rünnakus hukkus seitse revolutsioonilise kaardiväe ohvitseri. Iisraeli sõjakabinet kogunes laupäeva hilisõhtul olukorda arutama. Iraani rünnaku tõttu jäävad kõik haridusasutused riigis pühapäeval suletuks. Iisraeli naaberriigid on teatanud õhuruumide sulgemisest.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et riik on Iraani otseseks rünnakuks valmis. Vaata lõiku tema pöördumisest laupäeva hilisõhtul: