Seda kinnitasid Delfile kella 20.45 paiku allikad eri parteidest.

„Põhimõtteline kokkulepe on olemas. Nii koalitsioonilepingu tekst kui kohtade jaotus. Läbirääkimised on lõppenud,“ lausus veidi hiljem sots Jevgeni Ossinovski Delfile.

Näiteks eile kestsid kõnelused ööni välja. Õigemini pandi punkt alles kella 3 paiku. Lõviosa ajast tegeleti Isamaa sooviga ehk agressorriikide riikide kodanikelt hääleõiguse äravõtmise teemaga, kinnitas täna hommikul reformierakondlane Pärtel-Peeter Pere.

Ossinovski selgitas nüüd, et koalitsioonileppesse ei pandud kirja nelikliidu ühtset vastust sellele küsimusele, vaid iga partei oma seisukoht. Ühe allika väitel on leppes kirjas siiski kolme partei ehk Isamaa, Eesti 200 ja Reformierakonna ühine seisukoht, mille kohaselt toetatakse riigikogus teemaga edasiliikumist ning Vene ja Valgevene kodanikelt valimisõiguse võtmist.

Teiseks suureks punktiks oli täna haiglate ühendamine, kus tuleb otsustada, kas sellega edasi minna ning kas alustada PERH-iga läbirääkimisi. Ossinovski sõnas, et PERHi osas alustatakse riigiga arutelusid. Mis puudutab Tallinna haigla rajamist, siis selle projektiga minnakse edasi.

Täna räägiti ka ametikohtade jaotusest, aga selle osas kaarte veeö ei avata. Küll on teada, et linnapeaks saab sotside esindaja. Arvatavasti Jevgeni Ossinovski.

Ossinovski seda täna õhtul ise ei kinnitanud. Ta selgitas, et ametikohtade jaotuses ja nende taga olevatest nimedest hetkel avalikkusele ei räägita, kuna pole seda oma parteidelegi tutvustatud.

Homme kogunevad eraldi Reformierakonna, Isamaa, sotside ja Eesti 200 juhatused, et koalitsioonilepingut arutada ja ühtlasi rääkida mainitud ametikohtadest. Jutt on siis abilinnapeadest, linnaosavanematest, linnavolikogu esimehest jms.

Pühapäeval omakorda koguneb Tallinna linnavolikogu erakorralisele istungile, et muu hulgas valida uus linnapea.

Lisaks uue linnapea valimisele on linnavolikogu erakorralisel istungil plaanis kinnitada linnavalitsuse liikmete arv ja selle struktuur. Samuti kinnitatakse uued linnavalitsuse liikmed.

Istungi päevakorras on ka umbusalduse avaldamine linnavolikogu aseesimehele Marek Jürgensonile (Keskerakond). Istung algab pühapäeval kell 10.

Uudis on täiendamisel!