Koos varustusega saabus Nigeri pealinna Niameysse 100 Vene sõjaväeinstruktorit, kes paigaldavad süsteemi ja koolitavad Nigeri sõdureid seda kasutama, teatas RTN, vahendab CNN.

Vene riigimeedia RIA Novosti teatas reede varahommikul, et Vene sõjaväeinstruktorid saabusid Nigerisse, et „koolitada kohalikke vägesid terrorismivastases võitluses“.

„See tähendab, et Venemaa naaseb Aafrikasse,“ teatas RIA Novosti korrespondent sündmuskohalt.

Vene sõjavarustus ja instruktorid saadeti Nigerisse pärast 26. märtsil toimunud telefonivestlust Venemaa presidendi Vladimir Putini ja Nigeri kindrali Abdourahamane Tiani vahel. Nad arutasid „turvalisuse tagamise ja terrorismivastase võitluse“ üle.

Alates eelmise aasta riigipöördest on Nigeri hunta tugevdanud sõjalisi sidemeid Venemaaga, kaugenedes sõbralikest suhetest USA ja Prantsusmaaga.

Eelmisel kuul teatas hunta, et lõpetab USA-ga sõlmitud kokkuleppe, mis lubas USA sõjaväelastel ja tsiviilpersonalil Nigeris tegutseda.

Nigeri endine koloniaalvalitseja Prantsusmaa viis oma väed riigist välja eelmise aasta lõpus.

Nigeri hunta kontrolli all olevad naaberriigid Mali ja Burkina Faso on samuti pöördunud Venemaa poole sõjalise toetuse saamiseks. See on süvendanud lääneriikide muret Venemaa mõju suurenemise pärast Aafrika rahutus Saheli piirkonnas.