„Kõik vaimuhaiguse tunnused on olemas. Aga ka loogikaga on häda: kellega hakkab siis tema arvates suhtlema Rooma paavst – terroristidega?“ lausus Zahharova ajalehele Izvestija.

Moskva patriarhaadi poolt võttis Telegramis sõna Vene õigeusu kiriku sinodi ühiskonna ja meediaga suhtlemise osakonna juhataja Vladimir Legoida.

Legoida teatas, et talle tundub, et siseminister Läänemetsa avaldus viib Eesti tagasi ususõdade, Pärtliöö ja nõiajahi pimedatesse aegadesse.

„Igale tervemõistuslikule inimesele on selge, et Moskva patriarhaat ei tegele terroristliku tegevusega, ja Eesti territooriumil tegutseb Eesti Õigeusu Kirik, mis, omades vaimulikku sidet Venemaa usklikega, on kindlasti seaduskuulekas organisatsioon,“ kirjutas Legoida.

„See avaldus on lihtsalt absurditeater, milles Eesti poliitikud mängivad rolle, püüdes ilmselt kutsuda esile selle asutuse peremehe sümpaatiat. Võitlus Vene kiriku ja vene kultuuriga on muutunud millekski mentaalse narkootikumi sarnaseks, mida püütakse sööta Eesti valijale, et ta unustaks reaalsed probleemid,“ teatas Legoida.

Läänemets ütles ETV saates "Esimene stuudio", et teeb riigikogule ettepaneku tunnistada Moskvas tegutsev õigeusu patriarhaat terroristlikuks organisatsiooniks, et selle tegevus Eestis lõppkokkuvõttes keelustada.

Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirik (MPEÕK) lükkas sel nädalal sisuliselt tagasi Läänemetsa nõudmise lahkuda Vene patriarhi Kirilli alluvusest. Viimane on kuulutanud Venemaa sõjalise kallaletungi Ukrainale kõikide venelaste pühaks sõjaks.

Jaga
Kommentaarid