Eesti 200 juht ja välisminister Margus Tsahkna kommenteeris tänasel valitsuse pressikonverentsi ka Tallinnas toimuvaid koalitsioonikõnelusi Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Eesti 200 vahel. Tsahkna sõnul pidurdab Isamaa kõnelusi, tuues sisse teemasid, mis on riikliku, mitte linnatasandi teemad.

Tsahkna sõnul võib Isamaa sellise taktikaga luhta keerata ajaloolise missiooni kukutada Tallinnas Keskerakonna võim ning viia Tallinn edukalt üle eestikeelsele õppele.

Isamaa juht Urmas Reinsalu vastas hiljem ühismeedias pressikonverentsil kõlanud kriitikale ning nimetas Tsahkna juttu sõimuks.


„Tuletan meelde, et just Isamaa nõudmisel kehtestati 2022 seadusega eestikeelsele haridusele üleminek. Koalitsiooniläbirääkimistel seisid sellele vastu viimase hetkeni sotsid,“ rääkis Reinsalu.

„Nüüd soovime näha selget hoiakut valimisõiguse piiramise küsimuses. See on põhimõtteline küsimus,“ jätkas ta. „Hämmastav, et Vene kodanike valimisõiguse küsimus on sotside nõudmisel valitsusele muutunud nii kullakalliks asjaks. Me ei allu oma seisukohtade eest seismisel ähvardustele ükskõik millisest suunast.“

Hea lugeja, kui blogi ei avane, siis värskenda lehte!