Haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel on kolmapäevast alates kirjas, mille alusel pääseb nendesse riigigümnaasiumitesse, mille sisseastumiskatse laupäeval ebaõnnestus. Ministeerium vabandab ka veelkord õpilaste, perede, õpetajate ja koolide töötajate ees.

Rae gümnaasiumi kutsub vestlusele kõik testile pääsenud esimese valiku kandidaadid. Sisseastujate pingerida tekib põhimõttel, kus punktide kogusummast 80 protsenti moodustab kümne õppeaine keskmine hinne ja 20 protsenti vestluse punktid.

Saue riigigümnaasium kutsub vestlusele kõik esimese ja teise eelistuse kandidaadid, kes testile pääsesid. Pingerea moodustamisel annab 50 protsenti punktidest kümne õppeaine keskmine hinne ning 50 protsenti vestlus.

Tabasalu gümnaasium kutsub samuti vestlusele kõik esimese ja teise eelistuse kandidaadid ning pingerida moodustub ainult vestluse tulemuse põhjal. Lisapunkte on võimalik teenida kui 9. klassi koondhinded on ainult 4-d ja 5-d.

Viimsi gümnaasium kutsub vestlusele kõik, kes testile pääsesid, kuid enne vestlust tuleb esitada motivatsioonikiri. Pingereas annab 50 protsenti punktidest vestlus ning 50 protsenti kümne aine keskmine hinne.

Mustamäe riigigümnaasium moodustab esialgu kümne õppeaine keskmise hinde põhjal pingerea, mille 600 esimest õpilast kutsutakse vestlusele. Üldjuhul kutsutakse vestlusele esimese eelistuse õpilasi, kuid ka need teise eelistuse õpilased, kes on selleks eraldi esitanud motiveeritud sooviavalduse. Vestluse eel tuleb esitada ka motivatsioonikiri. Vestluse järel moodustub uus pingerida, kus 50 protsenti punktidest annab keskmine hinne ning 50 protsenti vestlus.

Pelgulinna riigigümnaasium kutsub vestlusele kõik esimese eelistuse õpilased. Lõpliku pingerea moodustamisel annab vestlus 50 protsenti tulemusest ning kümne aine keskmine hinne ülejäänud 50 protsenti.

Tõnismäe riigigümnaasium kutsub vestlusele kõik esimese eelistuse kandidaadid, kes katsele ennast registreerisid ning teise eelistuse kandidaatide puhul moodustatakse pingerida, mille aluseks on katsetel esindatud ainete keskmised hinded. Lõplik pingerida moodustatakse vestluste põhjal.