Kaitsetehnoloogia ettevõtte SensusQ asutaja ja tegevjuhi Marko Kaselehti sõnul on viimastel kuudel nõudlus kuluefektiivsete tehnoloogiliste lahenduste järele kasvanud. „Nüüd kui oleme Ukrainas end tõestanud, on nõudlus hüppeliselt kasvanud, kuid valdkonna kitsaskohtade navigeerimiseks tulevad pikaajalise kogemusega eksperdi teadmised ja nõu alati kasuks. Kindralmajori Ühtegi liitumine on privileeg ja äärmiselt oluline samm kogu tiimile,“ räägib Kaseleht.

Riho Ühtegi liitus Katseliiduga 1990. aastal, olles üks asutajaliikmetest. Ühtegi oli Kaitseliidu ülema rollis alates 2019. aastast kuni 2023. aastani. Oma karjääri jooksul on ta muuhulgas teeninud Kaitsejõudude Peastaabi luureosakonna ülemana, Eesti Luurepataljoni ülemana ja Kaitseväe erioperatsioonide väejuhatuse ülemana.

Kindralmajor Riho Ühtegi sõnul jääb riigi julgeolek tema jaoks alati tähtsale kohale. „Viimastel aastatel on Eesti panustanud tugevalt oma kaitsevõimekuse suurendamisse ja esikohale on kerkinud tarkade süsteemide kasutuselevõtt. Mul on hea meel jätkuvalt panustada Eesti kaitsetehnoloogia arengusse ja aidata kaasa järgmise kaitsetööstuse eduloo sünnile,“ lausus Ühtegi.

Viimastel aastatel on internetist, droonidest, sotsiaalmeediast ja muudest allikatest pärinevate andmete suurenev hulk muutunud üha suuremaks probleemiks nii üksikisikutele, ettevõtetele kui ka kaitsesektorile. SensusQ tehisintellektil põhinev süsteem suudab mitmetest erinevatest allikatest, näiteks droonipiltidest, avatud allikatest ja luurest saadud info sünteesida terviklikuks teabeks. Süsteem teeb teabevahetuse efektiivsemaks, võimaldab kiiremat otsuste tegemist ja annab rohkem aega tegutsemiseks. SensusQ eesmärk on lähitulevikus pakkuda lahendust ka teistele tsiviilsektori valdkondadele, mis igapäevaselt suurte andmehulkadega töötavad.