Dadajevi sõnul peab edaspidi kõigi vokaal- ja koreograafiliste teoste tempo Tšetšeenias olema 80-116 lööki minutis, vahendab Kavkazski Uzel.

„Tšetšeenide muusikakultuur on olnud tempo ja metoodika poolest eripalgeline. Me peame viima tšetšeeni rahva kultuuripärandi rahva hulka ja meie laste tulevikku: kombed, traditsioonid, meie adatid, nohtšallad – tšetšeeni iseloomu eripärad, mis hõlmavad terve spektri tšetšeenide elu moraalseid, kõlbelisi ja eetilisi norme,“ vahendas 4. aprillil Dadajevi sõnu uudisteagentuur Groznõi-inform.

Dadajev esines selle avaldusega riiklike ja munitsipaalkunstikollektiivide juhtide nõupidamisel, teatas kultuuriministeeriumi ametnik, kelle sõnul toimub vabariigi juhi Ramzan Kadõrovi korraldusel ministeeriumis „tohutu töö tšetšeeni muusika-, vokaal- ja koreograafiateoste tšetšeeni mentaliteedile ja muusikalisele rütmile vastavuse küsimuses“.

Otsus, et tšetšeeni muusikateoste tempo peab olema 80-116 lööki minutis, kooskõlastati Kadõroviga, teatas 4. aprillil infoagentuur Tšetšnja Segodnja.

Kultuuriministeerium teatas, et nüüdsest on „lubamatu teiste rahvaste muusikakultuuri ülevõtmine“.

„Nõupidamisel anti korraldus, et 2024. aasta 1. juuniks tuleb muusikateosed ümber kirjutada vastavalt kehtestatud nõuetele ja tempodele – 80-116 lööki minutis – muidu ei lubata neid halvimal juhul avalikult esitada,“ teatas kultuuriministeerium.