„7. aprillil langes põlengu tõttu rivist välja raketilaev Serpuhhov, mis asus vaenlasele kuuluvas Baltiiski mereväebaasis, Kaliningradi oblastis,“ öeldakse postituses. GUR lisab, et põleng olevat täielikult hävitanud laeva sideseadmed ja automaatika. Bujan-M tüüpi laev alustas teenistust 2015. aastal Musta mere laevastikus ja anti 2017. aastal Balti laevastiku koosseisu.

Põlengu toimumise asjaolusid GUR ei täpsustanud, ent Ukraina meedia vahendab anonüümseid allikaid, kelle sõnul oli põhjuseks Ukraina luure erioperatsioon. Kyiv Posti allika sõnul ei ole inimohvrite kohta infot, ent laev vajab pikaajalist remonti.

Ekspertide sõnul viitab Ukraina avaldatud video laeval toimunud sabotaažile, vahendab RFE/RL. Portaal lisab, et kui väited tõele vastavad, on see esimene teadaolev näide Kaliningradis läbiviidud Ukraina sõjalisest operatsioonist.

Samuti teisipäeval teatasid Vene võimud tulekahjust Vladivostokis remondis olnud jäälõhkuja Katerina Velikaja pardal. Hukkus üks inimene ja kolm sai viga, juhtunu põhjuseid uuritakse.

Jaga
Kommentaarid