Leedu kaitseministeeriumi teatel saabus koos Saksa sõduritega Vilniusesse ka Saksa maaväe ülem (Inspekteur des Heeres) Alfons Mais, vahendab Leedu Delfi.

Esimesed Leetu saabunud sõjaväelased hakkavad tegelema brigaadi Leetu paigutamise planeerimise ja sõjalisele taristule esitatavate nõuete kooskõlastamisega.

Leedu kaitseministeeriumi teatel kavatseb Saksamaa Leetu paigutada raskebrigaadi kolme manööverpataljoni ja kõigi vajalike vahenditega, sealhulgas toetus- ja varustusüksused.

Brigaad hakkab koosnema olemasolevatest ja uutest üksustest. Leetu paigutatakse Nordrhein-Westfaleni liidumaa 203. tankipataljon ja Baieri 122. soomustatud jalaväepataljon. Praegu Leedus olev ettenihutatud lahingugrupp formeeritakse ümber mitmerahvuseliseks pataljoniks ja sellest saab brigaadi osa.

Leetu peaks paigutatama umbes 5000 Saksa sõjaväelast ja tsiviilisikut, kellest osa tulevad koos perekonnaga.

Paiknema hakatakse Rūdninkais ja Ruklas. Peredega sõjaväelased hakkavad elama Vilniuses ja Kaunases ning logistilise toetuse punktid tulevad ka mujale.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov teatas täna, et Kremlis suhtutakse Saksa sõdurite Leetu saatmisse halvasti ja sellise tegevuse tõttu peab Venemaa võtma oma julgeoleku tagamiseks kasutusele erimeetmed, vahendab Interfax.

„See on pingete õhutamise, meie jaoks meie piiril ohukollete loomise jätk, mis nõuab meilt oma julgeoleku tagamiseks erimeetmeid,“ ütles Peskov pressikonverentsil.