Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits, kes on keskust vedanud kõik need 20 aastat, tõi välja, et nende juurest leiab söögikohti, teenusepakkujaid ja meelelahutusettevõtteid üle 200. Ülemiste keskuses töötab erinevates vahetustes kokku ligi 2000 inimest ehk ainult 200 võrra vähem kui elanikke Otepääl.

„Kui keskuse algusaegadel usutleti, kas Eesti turule mahuvad kõik planeeritud kaubanduskeskused ära, siis praegu ei kahtle enam keegi, et Ülemiste keskusest on saanud üks oluline sihtkoht linnaväravas nii tallinlastele kui ka kaugemalt saabujatele,“ rääkis Pärnits.

Meeleolukas tähistamine ja üllatusi täis sünnipäevakuu

Keskuse sünnipäeva puhul olid 4. aprilli hommikul uksed avatud juba kaheksast ja meeleolukal ostuhommikul sai Ženja Fokini juhtimisel põnevat moenõu. Meeleolumuusikat mängis Liisi Voolaid ja loosi läks 500 eurot ostlemiskrediiti koos stilisti Kati Ollinoga.

Muu hulgas toimus terve päeva kestev heategevuslik Sportlandi rattasõit „Tallinnast Pariisi“, kus 2000-kilomeetrise marsruudi läbimisel lõid kaasa nii Sportlandi töötajad kui ka Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits ise, Ursel Velve Ülemiste Cityst, triatloniklubi Tr1hards sõitjad ning aktiivset eluviisi harrastav näitleja, IRONMAN Estonia Hea Eeskuju, klubi TriSmile auliige ja Team Kaitsevägi liige Raivo E. Tamm.

Sõidetud kilomeeterid konverteeruvad eurodeks ja annetatakse programmile Liikuma Kutsuv Kool, et soetada lastele ning noortele liikumise edendamiseks tarvilikke spordivahendeid. Sünnipäevakuu toob Ülemistesse põnevaid sooduspakkumisi aga kuni aprilli lõpuni.

130 000 ruutmeetrit kaasaegset kaubandus- ja meelelahutuskeskust

Ülemiste keskus on saanud aastate jooksul kaks laiendust ja 2016. aastal valiti keskus Euroopa parimaks laiendatud keskuseks.

Kui algusaastatel oli Ülemiste keskuses renditavat kaubanduspinda 37 000 ja katusealust pinda 50 000 ruutmeetrit, siis pärast 2019. aasta laiendust on keskuses enam kui kaks korda rohkem ruumi. Renditavat pinda on praegu 72 000 m2 ja katusealust pinda ligikaudu 130 000 m2, mille alla kuulub nii parkimismaja kui ka maa-alune parkla.

Vaata meeleolukat galeriid Ülemiste keskuse sünnipäevahommikust:

Jaga
Kommentaarid