Ülekuulamise käigus rääkisid süüdistatavad, et ülesande andis neile keegi Saifullo, ning tunnistasid, et pärast rünnakut kavatsesid minna Ukrainasse, vahendab Meduza.

Esimesena näidati videos Daleržon Mirzojevit. Vastates küsimusele, millised plaanid olid rünnanutel pärast terroriakti, ütleb ta: „Kiievi poole.“

Teine süüdistatav Saidakrami Ratšabalizoda ütleb: „Saifullo teatas meile, et me sõidaksime Ukrainasse, Kiievisse. Ja seal antakse üks miljon rubla (umbes 10 000 eurot – toim).“

Kolmas süüdistatav Muhammadsobir Faizov ütleb videos, et neile kõigile lubati miljon rubla. Faizovi sõnul ütles Saifullo, et Ukraina piiril ootavad neid „poisid, kes aitavad meil piiri ületada ja Kiievisse sõita“.

Neljas süüdistatav Fariduni Šamsiddin lisab: „Ta ütles meile: „Sõitke Kiievi poole ja kui jõuate piirile, jätke veidi enne piiri oma auto maha ja helistage mulle, ma aitan teid edasi.““

Sama ütleb ka Mirzojev: „Saifullo ütles: „Helista, siis ma ütlen, mida teha.““

Pervõi Kanalis teatati, et Vene eriteenistused on kindlaks teinud, et terroriakti toimepanijatele valmistati piiri ületamiseks ette kaks koridori. Ukraina poolel olevat piiriäärsete asulate Tšuikivka ja Sopõtši juures Sumõ oblastis territoorium miinidest puhastatud, kinnitas Pervõi Kanal.

Pervõi Kanal näitas ka Ukraina lipuga fotosid, mis olevat leitud süüdistatavate telefonidest. Raadio Vabadus juhtis tähelepanu sellele, et üks fotodest on pärit fotopangast Depositphotos teemal „Ukraina armee“.

Crocus City Halli terroriakti eest on vahistatud 11 inimest, sealhulgas neli, keda süüdistatakse kontserdisaali vahetus ründamises. Kohtusse tõkendi määramisele ilmusid need neli selgete peksmisjälgedega.

Vastutuse terroriakti eest on võtnud Khorasani provintsi Islamiriik, aga Vene võimud kinnitavad tõendeid esitamata, et selle organiseerimise taga on Ukraina. Kiievis seda eitatakse.

Jaga
Kommentaarid