Mehhiko teatas, et katkestab Ecuadoriga reede õhtul toimunud intsidendi tõttu diplomaatilised suhted. Enne seda oli Ecuador teatanud, et saadab tüli tõttu Mehhiko saadiku välja.

Saatkonda tunginud julgeolekujõud pidasid kinni endise Ecuadori asepresidendi Jorge Glasi, keda süüdistatakse pistise võtmises. Glas viibis saatkonnas alates detsembrist ja palus seal varjupaika, nimetades uurimist poliitiliseks tagakiusamiseks.

Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador ütles, et Ecuadori käitumine on autoritaarne ning rikub rahvusvahelist õigust ja Mehhiko suveräänsust. Vastavalt rahvusvahelistele lepingutele ei kuulu saatkonna territoorium asukohariigile, vaid esinduse riigile. Ecuadori president Daniel Noboa väidab, et pole kohustatud rahvusvahelist õigust täitma, kuna Glas on endise riigipea Rafael Correa ametiajal väidetavalt sooritatud korruptsioonikuriteo eest tagaotsitav.

Ecuadori käitumise mõistsid laupäeval hukka olulisemad piirkonna riigid, sealhulgas Brasiilia, Colombia, Argentina ja Uruguay. Brasiilia välisministeerium märkis, et selline rahvusvaheliste reeglite rikkumine tuleb motiivist sõltumata hukka mõista ning riik on Mehhikoga selles küsimuses solidaarne. Colombia president Gustavo Petro hoiatas rahvusvahelise õiguse rikkumise ja „barbaarsuse“ võidukäigu eest. Mehhiko esitab kaebuse ÜRO rahvusvahelisele kohtule.