Infot selle kohta, millest tõrge tekkis, koolidel veel pole.

„Oskan vaid öelda seda, et oli tehniline tõrge ja kommunikeerisime seda kõigile sooritajatele. Tänase jooksul peaksid andma testi korraldajad teada, milles see tõrke põhjus täpsemalt oli ja kuidas sisseastumistega jätkatakse,“ lausus Tallinna riigigümnaasiumide kommunikatsioonijuht Iiris Viirpalu.

Haridus- ja teadusministeeriumi riigikoolide pidamise valdkonna juhi Raivo Trummali sõnul saavad õpilased lähipäevadel personaalse info, kuidas nende sisseastumisprotsess edasi läheb. Tehnilised häired ei tohi tema sõnul kahjustada sisseastumiskatseid.

„Õpilased ja testidega seotud koolitöötajad olid väga tublid ning suutsid pinge all kenasti toime tulla,“ kiitis ta.

Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumi koolijuht Indrek Lillemägi ja Tallinna Tõnismäe riigigümnaasiumi direktor Alo Savi ütlesid Delfile, et esimeste tõrgete ilmnemisel prooviti siiski testide tegemisega jätkata.

Kell 10 alanud ja algul kell 13 lõppema pidanud testiaega pikendati esialgu poole tunni võrra, kuid seejärel katkestati testide tegemine lõplikult, kirjutab ERR.

Sel aastal korraldasid ühiskatsed Viimsi, Tabasalu, Saue, Mustamäe, Pelgulinna, Tõnismäe ja Rae riigigümnaasiumid. Katsetele registreerus 3840 kandidaati.