Anonüümseks jäänud ametnike sõnul võivad USA ametnikud arvata, et lähipäevil võib toimuda mingi märkimisväärne sõjaline tegevus Iisraeli vägede vastu. Üks ametnikest ütles, et Pentagon ei usu, et USA vägesid sihikule võetakse ega kavatse praegu oma varasid ümber paigutada, vahendab Politico.

Sellest olenemata kardetakse, et mis tahes Iraani kättemaks Iisraeli vägedele võib eskaleeruda ja vallandada laiema konflikti, ütles ametnik.

„Oleme selles aknas, kus arvame, et nad võivad igal ajal vastata,“ ütles ametnik. „Olukord võib eskaleeruda, siis jõuame sellesse, mida üritame vältida, mis on laiem regionaalne sõda,“ lisas ta.

Iraani kõrged ametnikud lubasid reageerida sel nädalal toimunud Iisraeli õhurünnakule Iraani konsulaadile Süüria pealinnas Damaskuses. Rünnakus hukkus vähemalt seitse Iraani islami revolutsioonilise kaardiväe liiget.

Iisrael ei ole rünnaku eest vastutust võtnud, kuid Pentagoni pressiesindaja Sabrina Singh ütles, et kaitseministeeriumi hinnangul on rünnaku taga Iisrael.

Vahetult pärast seda teatas Bideni administratsioon Iraanile kiiresti, et tal pole rünnakuga mingit pistmist, ütles üks USA ametnikest.