Trump ütles intervjuus, et Iisrael peaks konflikti kiiresti lõpetama, sest riik „peab jõudma tagasi normaalsuse ja rahu juurde“.

Trump on kritiseerinud Joe Bidenit Iisraeli ebapiisava toetamise pärast, kuid paistis ka kahtlevat Iisraeli sõjaväe taktikas, kuna tsiviilohvrite arv Gazas kasvab jätkuvalt.

Samuti kritiseeris ta Iisraeli otsust avaldada kaardreid oma tegevusest.

„Nad ei tohiks selliseid kaadreid avaldada,“ ütles ta. „See on põhjus, miks nad on PR-sõda kaotamas.“

Trump kirjeldas, et Iisrael avaldab kaadreid hoonete varisemisest ja inimesed kujutavad ette, et neis hoonetes on palju inimesi ning see neile ei meeldi.

„Nad kaotavad PR-sõja. Nad kaotavad seda suurelt. Kuid nad peavad lõpetama selle, mida nad alustasid, ja nad peavad selle kiiresti lõpetama ning me peame eluga edasi minema,“ sõnas ta.

Trump on end pikka aega nimetanud riigi ajaloo kõige Iisraeli-meelsemaks presidendiks ja mainib sageli oma otsust viia USA saatkond Jeruusalemma.

Sellest olenemata on Trumpil pärast valgest majast lahkumist olnud pingelised suhted Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahuga, kuna Trump vastas raevukalt Iisraeli liidri õnnitlustele Bidenile 2020. aasta valimiste võidu puhul. Tol hetkel üritas Trump valimistulemusi ümber lükata.