Parlamendi pressiesindaja ütles, et majas aruteludel osalenud publikul paluti lahkuda, kuid parlamendiliikmed jätkasid oma tavapärast tegevust, sealhulgas ministrite infotundi, vahendab Reuters.

Politsei pressiesindaja sõnul oli sündmuskohal mitu patrulli, et parlamenti turvata ja hoida ära võimalikke intsidente. „Meil ​​pole seni andmeid, et tegemist oleks ohuga kolmandatele isikutele,“ lisas ta.

Parlemendihoone juurde paigutati relvastatud politsei ja ümbritsevad tänavad piirati sisse. Hoone ees nähti ka politseikoeri, kes otsisid võimalikku pommi, vahendab The Associated Press.

Storting avati uuesti veidi enam kui kahe tunni pärast. Vanempolitseiametnik Sven Bjelland ütles, et võimud on „kindlad, et hoone on nüüd ohutu“.

Bjelland märkis, et üks ähvardustest saadi teisipäeva õhtul, kuid seda ei peetud usutavaks. Teine ähvardus saadeti Oslo politseile kolmapäeval. Ta keeldus üksikasju avaldamast.

„Kahe ähvarduse raskusaste on erinev,“ ütles Bjelland. Ta märkis, et politseile on teada, kes teisipäeval ähvarduse saatis. Bjelland lisas, et kedagi pole vahistatud.

Justiitsminister Emilie Enger Mehl, kes osales hommikusel arutelul, ütles, et parlamendile suunatud pommiähvardused on „ebameeldivad ja vastuvõetamatud“.