Samas on Grevcova endiselt aktiivne sotsiaalmeedias ja ta on endiselt ka oma erakonna teine number eesseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel, vahendab LSM.

Prokuratuur esitas Grevcovale süüdistuse kahe paragrahvi alusel: sõjakuritegude õigustamine ja rahvusliku vaenu õhutamine. Grevcovat ähvardab kuni viieaastane vangistus, aga on võimalikud ka näiteks tingimisi karistus, ühiskondlikult kasulik töö või trahv.

Uurimisega tegeles Läti riigi julgeolekuteenistus (VDD). Kriminaalmenetlust alustati seoses Grevcova TikTokis avaldatud videoga. Olles tol hetkel Läti parlamendi liige, seadis Grevcova avalikult kahtluse alla Läti okupatsioonide muuseumis oleva ja sealse giidi antud informatsiooni.

Langetati otsus alustada kriminaaljuurdlust Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa poolt Läti vastu toime pandud genotsiidi-, inimsusevastaste või sõjakuritegude avaliku ülistamise, eitamise, pisendamise või õigustamise paragrahvi alusel.

Grevcova avaldas hiljem kustutatud video TikTokis 2023. aasta 22. jaanuaril vene keeles. Selles ütles ta, et käis „niinimetatud okupatsioonide muuseumis“, kinnitas, et muuseumis „ei lange faktid kokku“, ning giid „räägib väljamõeldud paralleelajalugu“.

Enne seda TikTokis avaldatud teises videos kinnitas Grevcova, et Ukrainas käib kodusõda ja Ukraina rahvas võitleb Ukraina armee vastu.

Varem on Grevcova süüdi mõistetud valeandmete esitamises Läti keskvalimiskomisjonile oma hariduse kohta. Karistuseks määrati talle 160 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd ja ta jäi ilma seimi liikme mandaadist.