„Mu kallid istanbullased, te avasite täna ukse uuele tulevikule,“ ütles İmamoğlu oma Vabariikliku Rahvapartei (CHP) toetajatele, vahendab Guardian. „Alates homsest on Türgi teistmoodi Türgi. Te avasite ukse demokraatia, võrdsuse ja vabaduse tõusule. /.../ Te süütasite valimiskasti juures lootuse.“

CHP kindlustas kontrolli suure osa Lääne-Türgi üle ning saavutas võite ka konservatiivsemates piirkondades Musta mere rannikul ja Kesk-Anatoolias, mida on seni erakonna poliitika suhtes vaenulikuks peetud.

Erdoğan juhtis oma Õigluse ja Arengu Partei (AKP) kampaaniat Istanbuli tagasivõtmiseks, pidades valimiseelsel nädalal kõnesid ja osaledes palvusel Hagia Sophia mošees.

„Need valimised näitasid, et valijad otsustasid kehtestada Türgis uue poliitika,“ ütles CHP juht Özgür Özel.

Erdoğan kiitis oma kõnes valimisi, mitte nende tulemust.

„Vaatamata tulemustele on nende valimiste võitja eeskätt demokraatia,“ ütles Erdoğan. „Kahjuks ei saanud me kohalikel valimistel tulemust, mida tahtsime. /.../ Kõik juhtub põhjusega. Me taastame usalduse kohtades, kus meie rahvas on valinud kellegi teise.“

Türgi opositsiooni staar İmamoğlu võitis Istanbulis AKP kandidaati, endist bürokraati ja keskkonnaministrit Murat Kurumi kümne protsendiga.