AI juba tegutseb sinu telefoni otsingumootoris, taksoäpis, pildigeneraatoris ja voogedastusprogrammis. Kas ja kuidas võiksid AI kasutamisest kõige enam kasu saada aga meie ettevõtted? Üha globaliseeruvas maailmas jäävad ellu need, kes suudavad tehnoloogia kiire arenguga kaasa minna, seega tasub tehisaru võimalustest oma äri arendamisel julgesti kinni haarata! Kuidas seda aga teha?

Hulgaliselt inspiratsiooni ja vastuseid annab juba 16. aprillil Tallinnas Kultuurikatlas (Kursi 3) üheksandat korda toimuv innovatsioonifoorum MELT pealkirjaga „Tehisaru – kas parema tuleviku looja?“, kus arutletakse kahtlemata revolutsiooni tegeva tehisaru kasutamise võimaluste ja väljakutsete üle. Päeva jooksul toimub kümneid arutelusid, kus vaagitakse AI tugevusi, nõrkusi ja potentsiaali eri vaatenurkadest.

Päeva peaesineja on Forbes 50 juhtiv naisfuturist

MELT Innovatsioonifoorumi peaesineja on sel korral Forbesi 50 juhtiva naisfuturisti sekka valitud ettevõtja ja kolumnist ning 14 raamatu autor Elina Hiltunen. Soomes ja välisriikides hinnatud kõneleja põimib oma ettekandes „This is the final call for the AI journey – Get on board or get left behind“  n-ö päriselu futuristliku maailmavaatega ning viib kuulajad 50 minutiks tulevikku. Tema ettekanne vaatleb tehisaru, digitaliseerimise ja robootika arengut ning selgitab, kuidas tehnoloogiate arengud võivad kujundada meie tulevikku.

MELT-i innovatsioonifoorum on juba aastaid olnud ettevõtlike inimeste kohtumispaik, kus ammutatakse inspiratsiooni, õpitakse üksteise kogemustest ning vahetatakse kontakte ja kogemusi. Vaata aftermovie’t eelmise aasta konverentsist!

Innovatsioonifoorumil astub lavale enam kui 20 eri valdkonna eksperti, kes käsitlevad põhjalikult AI-revolutsiooni olulisust ettevõtetes, tehisintellekti arendamiseks vajalike rahastusallikate leidmist ning tehisaru kaasamise mõju nii tööstusettevõtetele, personalijuhtimisele kui ka loovettevõtlusele.

Nii arutlevad tehisaru kui parema tuleviku looja teemal Digiwise’i partner ja juhtivkonsultant ning Eesti Äriinglite Assotsiatsiooni (EstBAN) president Lauri Antalainen, IT-ekspert ja endine Eesti Energia juhatuse liige ning Tehnopoli uus juht Agnes Roos, AI-ekspert Otto Mättas; AI loomise rahastusvõimalustest kõnelevad aga AIRE tehisintellekti ja robootikakeskuse juht Kirke Maar, Specialist VC kaasasutaja ja fondijuht Riivo Anton ning möödunud aastal Tehnopoli tiimiga liitunud tehisintellekt Barbara. 

AI-revolutsiooni vajalikkuse üle suurettevõtetes vahetavad paneeldiskussioonis mõtteid Nordecon AS-i digitaliseerimise ja innovatsiooni juht Risto Vahenurm ning Estonian Celli juhatuse liige Rain Pärn. Tehisaru mõju tööstusettevõtete tulevikule uurivad aruteludes Magnetic Groupi tarneahelajuht Kaire Kalve, Nortali AI-valdkonna juht Ken Tilk ja Ericsson Eesti targa tootmise juht Tähve Lõpp. PARE juhatuse liige, Motichecki juht ja kaasasutaja Martin Rajasalu, värbamistarkvara Teamdash tegevjuht ja kaasasutaja Paavo Heil ning Adera Executive Searchi juhtivkonsultant Alo Naelapea aga selgitavad tehisaru mõju personalijuhtimisele.

Tehisarust leiavad tuge igas suuruses ettevõtted 

AI-tehnoloogiaid on oma töös kasutanud viiendik Eesti suurettevõtetest ja see osakaal aina kasvab. Kindlasti ei tasu aga arvata, et tehisaru on vaid suurettevõtete pärusmaa. Just nimelt väiksematel ettevõtmistel, mis on paindlikud ja kohanevad muutustega rutem, on võimalus tehisaru kasutamisest kasu lõigata ning seega enda konkurentsieelist arendada. Või kasutada tehisaru abi mõne ettevõtte kõrvaltegevuse, näiteks personalijuhtimise või turundustegevuste hõlbustamiseks. Kuidas? Oma kogemusi just nimelt sellest jagab konverentsil omanimelise moe- ja ehtebrändi looja Tanel Veenre, tuues praktilisi näiteid, kuidas on AI talle tema töös kasu toonud ning kuidas tehisintellekt igapäevaselt tema ettevõtet mõjutab.

Tehisintellekti kasutamisega kaasneb ka mitmeid eetilisi ja autoriõigusega seotud väljakutseid. Päeva jooksul uuritakse, kas ettevõtjaid, kes suudavad edukalt integreerida AI oma strateegiatesse ja arvestada vastutustundliku rakendamisega, saadab tulevikus suurem edu.

Eesti ettevõtte maailmamuutvad tooted!

Innovatsioonifoorumi osana on Kultuurikatlas avatud põnev demoala, kus on võimalik lähemalt tutvuda Eesti ettevõtjate uuenduslike ja maailmamuutvate toodetega, nagu elektriline veetiivaga surfilaud Ray Foil, Picapaci kogukonna- ja erapakiautomaadid, vineerist prügisorteerimislahendused Sortaiderilt, Tengelpunga signaalivarguste kaitset tagavad nahktooted autovõtmetele või pangakaartidele, andmehalduse ja jälgitavuse platvorm LiTech ning toidutehnoloogia iduettevõte Mati Foodsi mükovalgust ehk seeneniidistikust arendatud kala ja kana asendustooted, inseneribüroo Krakul nutikad lahendused jt. Veebiettevõte Elkdata tutvustab kohapeal võimalust luua AI toel mõne minutiga efektiivne veebileht, Moticheck demonstreerib aga tehisintellektil põhinevat juhtimismentorit nimega Aidan.

Networking, networking

Eduka konverentsi üheks oodatumaks osaks on networking. Päeva jooksul on võimalik uusi kontakte luua ja mõtteid vahetada nii sirutuspausidel kui ka ühise lõuna ajal. Sisuka konverentsiprogrammi lõpetab aga meeleolukas afterworks.

16. aprillil Tallinna Kultuurikatlas toimuvat MELT innovatsioonifoorumit korraldavad Tallinna linna ettevõtluskeskus, Tallinna Loomeinkubaator ning teadus- ja ärilinnak Tehnopol.

Programmiga saab tutvuda ja pileti hinnaga 60 eurot osta lehel www.melt.ee.

Pilet sisaldab endas konverentsiprogrammi, võimalust tutvuda demoalal Eesti ettevõtete uuenduslike toodetega, lõunasööki ja osalemist päeva lõpetaval afterworks’il, kus mõnusas atmosfääris päevamuljeid vahetada ning kus meeleolu aitavad üleval hoida DJ Tom Lilienthal ja üllatusesineja.

 

 

Jaga
Kommentaarid