Eilsel linnavolikogu istungil toetas Kõlvarti umbusaldamist 41 volinikku. Tulevase võimuliidu moodustavad praeguse seisuga SDE, Reformierakond, Isamaa ja Eesti 200.

Täna kell 18 kogunesid sotside esindajad Tallinna kontoris. SDE esimehe Lauri Läänemetsa sõnul on sotsiaaldemokraatide soov, et koalitsioonikõnelused võimalikult kiiresti ära peetaks ja järgmisel nädalal võiks juba uus linnavõim paigas olla, kirjutas ERR.

Juba eile pidas oma arutelu maha Reformierakond. Partei Tallinna piirkonna esimees Pärtel-Peeter Pere ütles siis Delfile, et talle anti mandaat koalitsiooniläbirääkimiste pidamiseks. Lisaks Perele kuuluvad Reformierakonna delegatsiooni ka Martin Kukk ja Sander Andla.

„Käisime üle valdkondlikud või sisuküsimused, et mis on meile tähtis ja kuidas meil valijate ja linnastruktuuride eest seisame,“ sõnas ta. „Vaatasime korraks olukorrale otsa, et kus me oleme ja kui palju inimesi ja kes nüüd mida tegema hakkab ning tõdesime, et meie arust on tark aega viitmata kogu selle asjaga edasi minna.“

Isamaa juhatus koguneb koalitsioonikõneluste aruteluks homme. Eesti 200 juhatuse liige Marek Reinaas ütles Delfile, et erakonna juhatus on läbirääkijatele volitused andnud. „Erakonna poolt on esindatud Eesti 200 juhatus, Tallinna juhatus ja Tallinna volikogu. Järgmine kord on vaja ametlikku otsust, kui läbirääkimiste tulemusena on laual koalitsioonileping,“ märkis ta. „Läbirääkimiste venitamiseks ei ole põhjust. Kui antakse allkiri Kõlvarti umbusaldamiseks, peab olema valmis ka järgmiseks sammuks - uue koalitsiooni loomiseks.“