„Kuna see oli fraktsiooni seisukoht, mida keerutati mitu korda edasi-tagasi ja lõpuks mina olin kindlalt poolt ja ma jäin oma seisukohale kindlaks, siis nüüd põhimõtteliselt ongi, et peaks vist erakonnast lahkuma,“ rääkis Espenberg ERR-ile.

Espenberg tunnistas ka, et oli pärast hääletust rääkinud EKRE esimehe Martin Helmega, kes olevat öelnud, et kui ta ei lahku, siis ta visatakse erakonnast välja. „Ja see on halvem variant ja ma ei tahaks seda,“ lisas ta.

Küsimusele, miks ta siiski otsustas Keskerakonna juhitud linnavalitsuse tagandamist toetada, vastas Espenberg: „Sellepärast, et üle 18 aasta tekkis variant Tallinnas nii-öelda vene võimust vabaneda. Nii et igal juhul - siin ei olnud mingit mõtlemist.“

Espenberg lisas, et kaalub liitumist erakonnaga Isamaa, sest tal pole oma konservatiivsete vaadete tõttu suurt valikut.

Ta selgitas täna pärast umbusalduse hääletust Delfile, et toetas Mihhail Kõlvarti umbusaldamist, kuna see oli võimalus kaotada Tallinnas vene võim.

EKRE oli varem umbusaldust toetanud, ent EKRE esindaja Mart Kallas teatas täna hommikul kõnepuldis, et nemad siiski umbusaldamisega kaasa ei lähe.