Ilves toob välja kaks põhjust, miks ta otsustas Reformierakonnaga liituda ning valimistel kandideerida. „Eestil on Euroopas täna kaks suurt väljakutset. Esiteks julgeolek. Läänel tuleb selgroog sirgeks ajada ning mobiliseerida vabade riikide jõukus ühisel eesmärgil – tagada Ukraina võitu, suurendada kollektiivset kaitsevõimet, pakkuda tõsiseltvõetavat alternatiivi Hiina arengumudelile,“ sõnas ta.

Teise põhjusena toob Ilves välja majanduse. „Tehisintellekti-põhine majandusrevolutsioon kogub tuure. USA ning Hiina jooksevad eest ära, Euroopa jääb maha. Meil on mõni aasta jäänud selle trendi ümber pööramiseks enne, kui Euroopa majanduslikuks perifeeriaks muutub. Vastasel juhul puudub meil jõukus viia rohepööre lõpuni ning tagada sotsiaalriigi jätkusuutlikkus,“ ütles ta.

Ilves on veendunud, et saab tööga hakkama. „Viis aastat Brüsselis on mind õpetanud kuidas Euroopa Liidus edukalt toimetada. Viimased viis aastat tehnoloogiasektoris ning riigi IT juhina on andnud mulle ka selge pildi muutustest ja tegudest, mida Eesti Brüsselis vajab,“ sõnas ta.

Ilves on töötanud ametnikuna kaitseministeeriumis, riigi infosüsteemi ametis ning viimati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis digiarengu asekantslerina ehk riigi IT juhina. Brüsselis on ta töötanud Euroopa Komisjonis ning Eesti alalises esinduses, kus Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal juhtis ta digipoliitika meeskonda ja programmi.