Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Valdo Gerassimov sõnul ei ole vägivald mitte mingil juhul tolereeritav, samuti ei ole see kunagi õige ega toimiv viis konfliktide lahendamiseks.

„Juhtumi uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel,“ märkis Gerassimov täna Delfile. „Noormees, kes videos kannatanu kallal vägivallatseb, on kuriteos kahtlustatavana kuni 48 tunniks kinni peetud ja temaga viiakse läbi menetlustoiminguid.“

Prokuröri sõnul töötavad nad praegu koos politseiga aktiivselt selle nimel, et kõik juhtunuga seotud asjaolud kriminaalmenetluses välja selgitada.

„Kahjuks tuleb tunnistada, et vägivald noorte seas pole kusagile kadunud, ning on teada, et selles koolis on noortevahelist vägivalda esinenud ka varem. Kinnipeetud noormeest ei ole siiski varem kuriteo toimepanemises kahtlustatud,“ lisas Gerassimov.

Eile kirjutas Delfi, kuidas sotsiaalmeedias on viimastel päevadel ringelnud videod, milles Valga põhikooli õpilased kaasõpilase kallal vägivallatsevad. Ühes videos tiriti ohvrit juustest, teises videos lõi üks poiss ohvrit jalaga selga.